Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 04. 2021. 13:34 9

I Vučić je bojkotaš, ne priznaje sopstvene izbore

Kako je pokazala emisija na TV Pink u kojoj je kod Srđana Predojevića gostovao Aleksandar Vučić, naprednjački lider je ili dementan, te je zaboravio da su prošle godine održani izbori u junu ili je i on svestan da su ti izbori bili nelegitimni i neregularni, te ih i ne priznaje za stvarne. Stav Vučića koji je iskazao samo potvrđuje koliko su stranke koje su bile za bojkot takvih izbora bile u pravu.

- Govorili su i prošle godine kada smo davali one helikopter pare od po 100 evra svakom stanovniku Srbije. Jesu li rekli biće izbori? Je l' tako bilo, Srđane? Pa, je l' tako bilo? Pa, jesu li bili neki izbori? - upitao je Aleksandar Vučić na opštu nevericu javnosti da li je ozbiljan ili je u pitanju neka šala koju samo on razume, a uz "glasno ćutanje" voditelja emisije, Srđana Predojevića.

Na sve je već navikla srpska javnost, ali da prvi čovek u državi negira da su prošle godine održani izbori, to je već novina u političkoj praksi da se poriču neke notorne i opštepoznate stvari.
Šta je motivisalo naprednjačkog lidera da negira prošlogodišnje izbore stvar je oko koje se spekuliše sada. 

Treba podsetiti da je samo par dana nakon junskih izbora 2020. koje je večinski deo opozicije bojkotovao, Vučić za 2022. godinu već zakazao nove, vanredne parlamentarne izbore. Svestan da Skupština bez opozicije ne poseduje nikakav legitimitet, da ruši sliku o Srbiji kakvu želi da pošalje svetu, lider naprednjaka ih je, izgleda, potisnuo iz svesti i želi da ih što pre zaboravi. Zato i negira njihovo održavanje.

Time je i Vučić, na neki način, postao bojkotaš, jer ne prizanaje stanje proisteklo iz njihovih rezultata.

Ovakvo ponašanje Vučića nije prošlo nezapaženo da društvenim mrežama.
- Pa nisu bili pošteni izbori, već krađa. Tako da sve ok - prokomentarisao je Vladimir Petrović.
- Ma nisu, rođače, kakvi. To samo zlobnici pričaju. Počeo je da lapi. Vreme je za penziju - mišljenja je SaleM.
- Znao sam da je bojkotovao - napisao je NondaSan.
- Vučić po prvi put govori istinu. Ono prošle godine i nisu bili izbori - smatra zamenica predsednika DS, Dragana Rakić.

Šta nas novo čeka od Aleksandra Vučića, kakav novi biser će da izbaci, ostaje nam da vidimo. A bojkot opozicija može da proslavi ovu malu pobedu, jer je i sam lider SNS priznao koliko su bili u pravu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati