Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

29. 03. 2021. 14:25 7

Šarčević usred korone potrošio 3,5 miliona za telefone

Mladen Šarčević, bivši ministar prosvete i sadašnji specijalni savetnik Aleksandra Vučića, pred kraj svog mandata potrošio je na sebe, ali i na svoje saradnike 3,47 miliona dinara. Tim novcem kupio je, verovali ili ne, mobilne telefone. Da stvari bude još gore, nabavka se dogodila u jeku epidemije koronavirusa, a jedini ponuđač je bilo čačansko preduzeće "Uspon"d.o.o , čija je pretežna delatnost prodaja računara, kamera, ali ne i mobilnih telefona, javljaju mediji. Telefone je naravno platilo Ministarstvo prosvete, odnosno građani Srbije.


Naime, javnom nabavkom iz jula prošle godine, koju je potpisao upravo Šarčević, i to samo dva meseca pred svoj odlazak iz te institucije, kupljeno je ukupno 75 mobilnih telefona, od kojih tri koštaju po 132.000 dinara, njih deset po 97.800 dinara, zatim 30 telefona od po 16.920 dinara i još 32 telefona, čija je cena 49.680 dinara po komadu. Sve u svemu, tačno 2,89 miliona dinara bez PDV, odnosno 3,47 miliona dinara sa uračunatim porezom.

Kako je navedeno u zaključnom ugovoru, rok za plaćanje kompaniji „Uspon d. o. o.“ iz Čačka, koja je bila i jedini ponuđač u postupku ove javne nabavke, bio je 45 dana, što će reći neposredno pred odlazak tada aktuelnog ministra Šarčevića sa te funkcije.

Šarčević je za medije odgovorio da nema ničeg spornog u kupovini mobilnih telefona, te da je uobičajno ministri i državni sekretari dobijaju bolje modele. Šarčević je u novembru postao savetnik predsednika Srbije za obrazovanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati