Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 03. 2021. 18:10 21

Sudija Majić: Nisam ljubitelj kupanja u reci

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić reagovao je na današnje napade na njega koji su došli od strane poslanika SNS u Narodnoj Skupštini Republike Srbije. Njega je u Skupštini Veroljub Arsić optužio rekavši da bi sudija zaštitio i silovatelje i upitao ga kada će doći u Skupštinu "da ga oni priupitaju šta radi". Na napade Majić odgovara da nije ljubitelj kupanja u reci, kao i da voli život i da mašta o starosti, aludirajući na utapanje u reci Vladimira Cvijana, nekadašnjeg visokog funkcionera naprednjaka.

- Vremena su takva da je možda trenutak da vam i ja saopštim da nikada nisam bio ljubitelj kupanja u reci, da volim život čak i kada mi ga mediokriteti zagorčavaju, da imam divnu porodicu i prijatelje i da maštam o starosti u kući na obali mora. Čisto da ostane za zapisnik - napisao je Majić na Tviteru.

Majić ovom izjavom aludira na smrt Vladimira Cvijana, nekadašnjeg visokog fukcionera Srpske napredne stranke, za čiju se smrt nedavno saznalo, a koja je i dalje misterija. Javnost s pravom sumnja u zvanične podatke obdukcije, koji kažu da se Vladimir Cvijan 5. januara 2018. godine utopio u reci, te da ne postoje naznake nasilne smrti. S obzirom na to da je Cvijan pre nego što je nestao iz javnog života 2013. godine bio otvoren protivnik režima, a o njegovoj smrti se nije znalo ništa do skoro, ceo slučaj otvara mnoge sumnje kako je dotični preminuo.

Takođe, grobno mesto Vladimira Cvijana obeleženo je samo njegovim imenom i datumom smrti, pa mnogi smatraju da je neko želeo da sakrije to da je Cvijan mrtav. 

U intervjuu za Danas, Nemanja Šarović, nekadašnji visoki funkcioner Srpske radikalne stranke, a sadašnji predsednik pokreta "Ljubav, Vera, Nada" iznosi niz sumnji u vezi sa smrću Vladimira Cvijana.

- U obdukcionom zapisniku stoji vreme kada je smrt konstatovana, ali nema procene kada je smrt nastupila. Da li je Cvijanovo telo bilo u vodi dve nedelje, dva dana ili dva sata nakon smrti? Kako je došlo do sveže povrede, podliva i otoka koje je imao na čelu i koji su opisani u obdukcionom nalazu? Da li je bilo svedoka čitavog događaja ili ne? Ko je i gde pronašao "oproštajno pismo" o kome se spekuliše u javnosti? Zaista je mnogo pitanja koja se postavljaju u javnosti, a odgovora nema - kaže Nemanja Šarović u intervjuu za Danas.

S obzirom na razne špekulacije kako se "utopio" Vladimir Cvijan, ne čudi nas to kakve aluzije ima sudija Apelacionog suda Miodrag Majić, a pogotovu kada se uzme u obzir činjenica da ga već duži vremenski period vlast napada sa svih strana. Dobro je obavestiti javnost svoje preferencije, napraviti "zapisnik" i osigurati se, zlu ne trebalo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati