Društvo i ekonomija

S. M.

24. 03. 2021. 20:58 8

Direktorka vrtića podnela ostavku zbog pritiska SNS-a: Dosta mi je mačevanja!

Direktorka Predškolske ustanove "Naša radost" u Blacu Dobrila Stošić podnela je ostavku na ovu funkciju, kako tvrdi, zbog pritiska koji trpi od strane lokalne vlasti. Kap koja je prelila čašu, bio je nedavni konkurs za prijem četiri radnika na određeno vreme, ali je on poništen, jer nije mogla da sastavi komisiju. Opet su za to krivci, navodi ona, što se i navodi u službenoj belešci, lokalni funkcioneri iz SNS koji su uticali na članove komisije da ne prisustvuju. Predsednik Opštine Blace Ivan Burgić kaže da to nije tačno i da oni nemaju prava da se mešaju u rad komisije.

- Juče sam podnela ostavku Upravnom odboru, a zatim ću i ministru prosvete. Ja pod ovim uslovima ne mogu da radim. Nije problem samo taj konkurs, koji je poništen, već sam i ranije u više navrata dobijala sugestije da je bolje da se povučem. Znate, sve ovo treba da se izdrži, a ja posle 37 godina rada kao vaspitačica nemam snage da se mačujem sa funkcionerima - kaže za Direktno.rs Dobrila Stošić.

Ona dodaje da nema ni pravnu službu, a da je na ovoj funkciji već dve godine kao nestranačka ličnost.

Ipak, kap koja je prelila čašu bio je konkurs. Za četiri mesta prijavilo se 22 kandidata i kako zakon nalaže, komisija je trebalo da odluči o tome koji kandidat zadovoljava uslove. I tu kreće noćna mora i direktorke i čitavog kolektiva. Iako su izabrani članovi, samo se jedan pojavio, a ostala dva člana su direktorki rekli da su ih zvali iz lokalne samouprave i vršili pritisak na njih da ne idu na komisiju. Kako na kraju nije bilo dovoljno članova komisije, konkurs je poništen 19. marta.

- I u normalnim uslovima je preteško da se radi, a u ovim je nemoguće - zaključuje Dobrila Stošić.

Predsednik opštine Blace Ivan Burgić kaž da njeni navodi nisu tačni.

- Nije mi poznato da je bilo ko od mojih saradnika vršio pritisak kako Vi navodite na direktorku ustanove i na bilo koji način uticao na postupak prijema novih radnika. Tačno je da su pojedinci van ustanove i opštinskih struktura, bivši funkcioneri u opštini Blace pokušali da preko zaposlenih utiču na ishod prijema što je po meni nedopustivo. Opština Blace redovno izmiruje sve obaveze prema ustanovi i izlazimo u susret u rešavanju svih problema iz naše nadležnosti - navodi se u pisanom odgovoru za naš portal predsednika Burgića.

On poziva direktorku da dođe u lokalnu samoupravu i iznese svoja saznanja.

Ovo nije prvi put u Blacu da direktori podnose ostavke zbog pritiska, ili da budu smenjeni zbog toga što ne žele da slušaju. Tako je prošle godine, poslednjeg dana sada one stare Vlade Republike Srbije smenjena Danijela Nikolić koja je bila direktor Osnovne škole "Stojan Novaković" u Blacu, jer ranije nije htela da puni autobuse sa zaposlenima kako bi ispratili mitinge SNS "Budućnost Srbije".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati