Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 03. 2021. 14:30 5

DMITROVIĆ - ČOMIĆ Jednom sve, drugom ništa

Kakav odnos Aleksandar Vučić ima prema demografiji i brizi o porodici, ali i prema svom koalicionom partneru Aleksandru Šapiću, svedoči i nedostatak elementarnih sredstava za rad kabineta Ratka Dmitrovića. S druge strane, ministarka za ljudska prava i društveni dijalog, Gordana Čomić, uživa sve blagodeti kabinetskog komfora.

Kako saznajemo, Ratko Dmitrović praktično i nema kancelariju u sedištu Ministarstva na Bulevaru Mihaila Pupina. 

Dmitrovićeva koleginica iz Vlade, Gordana Čomić, sa kojom deli istu zgradu, kako se može čuti, ima jednan od najopremljenijih kabineta.

Postavlja se opravdano pitanje, otkud tolike razlike u odnosu Vučića prema pojedinim ministarstvima i da li je to svojevrsna politička poruka?

Ako sagledamo situaciju, iako su i Dmitrovićevo i Čomićkino ministarstvo formirani da bi se pokazalo kako Vučić brine o ta dva važna segmenta društva, te da bi se našlo mesta i za ljude koji nisu SNS, da bi se marketinški poslala slika svetu kako je Vučić demokrata, očigledno je da ova dva resora nisu podjednko važna naprednjačkom lideru.
Demografija i briga o porodici, koji su "deveta rupa na svirali" Vučićevoj, bili su ranije namenjeni SPS-u, tačnije, Slavici Đukić Dejanović, u okviru Ministarstva bez portfelja. SNS nema interesa da se bavi ovim pitanjem, jer se tu ne mogu izvlačiti krupne provizije i puniti džepovi privatnih lica. Zato je resor opet "uvaljen" koalicionom partneru. Reklo bi se, po principu, eto vam, pa se snalazite kako znate.

Gordana Čomić, pak, je trofej kakav je Vučić oduvek želeo. Dojučerašnja borkinja za ljudska prava i slobode, potrebna je Vučiću pred svetom, kako bi mahao sopstvenom slobodoumnošću i otvorenošću prema političkim protivnicima. Čomićeva je potrebna i da obavi posao donošenja zakona o istopolnim zajednicima, kako bi mogla da preuzme napade homofobičnog dela javnosti. Ni ovaj posao Vučić nije želeo da preuzme na sebe, kako se ne bi zamerio klero-nacionalistima i ostao čist, te ga je dodelio upravo Čomićevoj. Otud i komfor koji uživa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati