Društvo i ekonomija

I. Velimirović

12. 03. 2021. 16:54 11

Šta će Mandić i Knežević kod patrijarha?

Da se kojim slučajem u nedelju 15. marta ove godine u Nikšiću ne održavaju izbori za lokalni parlament, ne bi ni malo čudila vest da su prvaci Demokratskog fronta (istina u okrnjenom sastavu) Andrija Mandić i Milan Knežević posetili u Beogradu patrijarha Porfirija. Ovako, bojimo se da je patrijarh ni kriv ni dužan (osim ako stvarno nije dužan) uvučen u izborni proces u ovom crnogorskom gradu.

Ako je već hteo da primi predstavnike stranaka koje direktno učestvuju na izborima, zašto se opredelio samo za DF kao jedine predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori? Jer izbori su jedini razloga za tu posetu, drugog razloga nema. Da li je Porfirije upoznat sa činjenicom da ima u Crnoj Gori još Srba i to mnogo boljih i od Mandića i od Kneževića. I to onih Srba zbog kojih se sigurno njihov broj u Crnoj Gori ne bi osuo, kako se osuo u vreme "tapije“ ove družine i Mila Đukanovića. I to onih Srba, koji Porfirija takođe smatraju za svog patrijarha.

Porfirije mora da zna da ovi gosti nisu bili ti koji su se žrtvovali da bi svanulo u Crnoj Gori, to je bio nezadovoljni narod i Crkva. Narod koji je nezadovoljan Milom, isto kao i Andrijom i Milanom, i Medom i Predragom...
Ne želimo ni da pomislimo da je patrijarh u posetu primio "vojvodu“ i "spomeničara“ na nečiji šapat. Isti dvojac je i posle izbora 30. avgusta prošle godine zaobilazio mitropolita Amfilohija kako bi se domogao "blagoslova“ od tada patrijarha Irineja. Svi smo znali zašto ovaj dvojac u okrnjenom sastavu boravi, barem na kratko u Patrijaršiji i na Andrićevom vencu.

Pre neki dan Crnu Goru su pohodili i lideri Srpske liste sa Kosova i Metohije, što je takođe bilo za većinu naroda, a naročito upravo srpskog, zapanjujuće. Ko je i šta time hteo da poruči? I ptice na grani to više
znaju. I adresu i naručioca posete.

I kakva je onda razlika između Milove diktature i nove diktature koja se sprema (ali im nemere bit!- što bi rekli komšije Bošnjaci) ili koju pojedini priželjkuju i u Crnoj Gori. Porfirije nije smeo da bude deo te prljave igre. To je u predvečerje nikšićkih izbora, čista politika!

Obećao je u pristupnoj besedi na tronu Svetog Save da "Nije zadatak crkve da rešava socijalne, političke i psihološke probleme.

- U crkvu dolazimo na svetu liturgiju kako bismo tu dotakli jedino što je važno, kako bismo dotakli krst Hristov. To je osnovni zadatak crkve – reče tada Porfirije.

Iskreno se nadamo da je Porfirije patrijarh svih Srba, a ne samo onih koji glas daju DF i Mandiću i Kneževiću u Crnoj Gori, a Vučiću u Srbiji.

Ispravljajte se Vaša Svetosti, ako Boga znate!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati