Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 03. 2021. 06:39 12

Stefanovićev čovek najuren iz kabineta ministra policije!

Svetozar Radić, kadar Nebojše Stefanovića, koga je nekoliko meseci i Aleksandar Vulin zadržao kao zamenika šefa kabineta ministra policije, prebačen je u Žandarmeriju, na mesto koordinatora u ovoj jedinici, saznaje Direktno.rs. I odmah po dobijanju "prekomande" otišao je na odmor.

Radić je važio za čoveka lojalnog bivšem ministru policije. Čak ga je Stefanović, prošlog leta, pred kraj svog mandata unapredio u v. d. načelnika Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije. Na tom položaju nije ostao dugo, jer je u novembru prošle godine razrešen sa te funkcije, pa je protekla tri i po meseca bio samo zamenik šefa kabineta ministra policije.

Koliko je Sveta Radić bio čovek od poverenja sadašnjeg ministra odbrane svedoči i to da je bio član Konkursne komisije koja je 2016. odlučivala koji će kandidat biti izabran za direktora policije. A taj kandidat je, takođe, bio Stefanovićev izbor, Vladimir Rebić kome mandat ističe krajem ove godine.

Bivši ministar policije ovih dana je baš u nemilosti SNS šefa, Aleksandra Vučića. Malo po malo steže se obruč oko njega, pa se nakon afere "prisluškivanje", i smene najbližih Stefanovićevih saradnika u MUP-u, sada oni i privode. I to zbog sumnji da su povezani sa Veljkom Belivukom, poznatijim kao Velja Nevolja, i Darkom Elezom.

Podsetimo, u ponedeljak je u SBPOK-u saslušana Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a. Ona je nakon četiri sata ispitivanja u svojstvu građanina puštena kući, a mediji su preneli da je odbila poligrafsko ispitivanje, isto kao i januaru kada je tema bila prisluškivanje.

Dan ranije, prvi čovek FSS Slaviša Kokeza priveden je u SBPOK na informativni razgovor, a režimski mediji takođe su preneli da je i on odbio poligraf, čak i na pitanje da li je učestvovao u pripremanju ubistva Aleksandra Vučića.

Svi oni su sumnjivi, nakon što je beogradski ugostitelj Aleksandar Kajmaković, zvan Aca Bosanac, na salušanju u SBPOK-u rekao da je pola zarade restorana "Temperament" davao bivšem ministru policije i njegovom kumu Aleksandru Papiću, kontroverznom biznismenu, a da je ostalo delio sa Slavišom Kokezom, predsednikom FSS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati