Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 02. 2021. 20:34 11

"Ministre Mali, uvrede Vas neće sačuvati od odgovornosti"

Ministre Mali, uvrede da sam neuk i neznalica samo potvrđuju da nemate odgovor ni na jednu tvrdnju koju sam izneo, a ljudima u Srbiji bi morali da odgovorite na neka pitanja - istakao je Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije, koji je potom podsetio ministra finansija Sinišu Malog na koja pitanja bi trebalo da da odgovore.

- Da li je tačno da smo se juče zadužili za milijardu evra po kamatnoj stopi od 1,92%, dok se Slovenija zadužila po negativnoj kamatnoj stopi od -0,096%, što je najbolja potvrda da smo daleko od najbolje ekonomije u regionu, a kamoli u Evropi?

- Da li je tačno da pare za najavljenu pomoć od 60 evra isplaćujemo iz kredita, pa će ljudi u Srbiji sve što dobiju morati da vrate sa kamatom?

- Da li je tačno da se nakon rekordnog budžetskog deficita od četiri milijarde evra, zadužujete da bi angažovali Igora Žeželja da za 60 miliona evra „nauči“ Vas i Vaše kolege u Ministarstvu finansija kako se obračunavaju zarade u javnom sektoru?


- Da li je tačno da ceo Vučićev ekonomski sistem počiva samo na zaduživanju: da 10 najvećih infrastrukturnih projekata gradimo iz kineskih i turskih kredita vrednih 16 milijardi evra, da zajmovima iz Abu Dabija vrednim dve milijarde dolara pokrivamo rupe u budžetu, a da su ukupne obaveze EPS-a i Telekoma prešle pet milijardi evra?

- Da li je tačno da će zbog ovako neodgovornog upravljanja finansijama javni dug preći 50 milijardi evra, a da će Vučić već ove godine ući u istoriju kao predsednik koji je zadužio Srbiju više nego svi njegovi prethodnici zajedno?

- Dobro znate da je na svako od ovih pitanja odgovor: Da. Tačno je. Svaka navedena tvrdnja je na našu žalost tačna i nijedna uvreda Vas neće sačuvati od odgovornosti za ekonomsku katastrofu u koju vodite Srbiju - zaključio je Nikezić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati