Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 02. 2021. 06:52 16

Bugarska matematika Siniše Malog! ZA ŽEŽELJA 7 MILIJARDI!

Siniša Mali, ministar finansija Srbije, juče je izjavio da Marinika Tepić laže, kao i njegovi pajtosi iz Wirless media. Nema ugovora, ima ugovora, vidi ruke, vidi ruke, tandara mandara, "podelićemo plate ljudima širom Srbije uz pomoć ove nabavke". Pa, ima još ljudi koji su išli u petu gimnaziju i završili regularne fakultete, i pre svega znaju da čitaju i sabiraju! Pitanje je da li je Mali dao nabavku od 7 milijardi Wirless media i Telekomu kao ponuđačima na javnoj nabavci ministarstva finansija ili nije?

Kako sam kaže, a voleo bi da nije rekao, ali ipak jeste, citiramo ga u izjavi za dez(Informer): "Đilas ne preza da aktivira svoje alapače da iznose svoje lagarije!", valjda misleći na Mariniku i njeno prikazivanje ugovora o javnoj nabavci trošenja 7 milijardi državnih para koja se daje ortačkoj firmi, vlasniku "Kurira", režimskog tabloida za prevaspitavanje opozicije i ministara, Igora Žeželja, sa podizvođačima koji su već nebrojeno puta bili u poslu i sa ministarstvima Republike Srbije i sa firmom Asseco.

To je, znate, firma gde je Brnabićkin brat bio direktor! I tako u krug. Uvek iste firme! Novac kruži! Zatim, ministar prebacuje ploču i kao da nije optužio Mariniku i Đilasa da lažu, pa nastavlja:

- Centralni informacioni sistem će vršiti obradu zarada, čime će se napraviti ogromne uštede kod pojedinačnih korisnika javnih sredstava!

Pobogu, ministre, defakto ste potvrdili, jasno je, dali ste ortaku javnu nabavku! Sedam milijardi ste dali WirEless medija u roku od 45 dana, od trenutka potpisivanja javne nabavke, sa garancijom od 3 godine za opremu, gde ne piše ono najvažnije - koji hardver, koji softver i koja oprema! Možda će proći i ovo, kao slične nabavke SAP sistema koji nikad nisu instalirani, a plaćeni su, a kažu da je u tome učestvovao isto ortak Malog, istaknuti fudbalski funkcioner. Dokle, Vi, mislite da to tako može? Pa Vaši zaposleni nam šalju ugovore koje potpisuju i parafiraju, osećaju da je bestidno to što radite i da se takve stvari mogu sprečiti samo javnom rečju i osudom!

Ministar finansija u svom koprcanju u paučini laži koje nam servira već godinama, bez stida brani neodbranjivo, a to je da je posao javne uprave Srbije prebacio na privatna lica, da je cela javna nabavka u stvari farsa i da Telekom Srbija postaje utvrđenje za odbranu Vučićeve predsedničke stolice i finansiranje izborne kampanje za opšte izbore u aprilu 2022. Polako se utvrđuju i ispumpavaju novac na privatne firme sa kojih je lakše distribuirati velike svote novca usmerene na regularne izborne radnje i sve ono prljavo što ide njima! Zato su i "zaposeli" M'tel Banjaluku, napravili porodični biznis, i napravili bastion za transfer novca u piramidi više ili manje ilegalnih postupanja državnih funkcionera i direktora javnog preduzeća Telekom Srbija.

Konkurs za dodelu 7 milijardi je trajao do 5. februara u 12 časova. Vreme je isticalo, javna nabavka bi propala da je bio jedan ponuđač, a u tom trenutku Siniša Mali imao je samo Telekom Srbije i WirEless kao ponuđače! Fali mu još jedan, bez njega morala bi da se raspiše nova nabavka što bi samo produžilo proceduru, a pare moraju da se potroše odmah! I gle čuda u 11:34, 5. februara, dolazi ponuda Enetel solutions i Roaming wirless networks. Inače, Enetel je smešten u novoj zgradi Roaminga na Južnom bulevaru 10. firme Nenada Kovača, biznismena svih sistema, naprednjačkog biznis gurua, inače jako bliskog jednom fudbalskom funkcioneru koji je uvodio SAP sisteme za masne pare!

Toliko je providno da su firme Neše Rominga dale ponudu 7.000.000 dinara skuplju i tražile da im se novac uplati za 30 umesto 45 dana, ostali uslovi su isti sa ponudom WirEless media. Još jedna usluga Neše svom drugaru Siniši i njegovom šefu! Sada imamo i drugog ponuđača i javna nabavka može da bude sprovedena - 7 milijardi za gospodina Žeželja. I to nisu samo pare, već šta ćemo sa ljudima koji su do sada te poslove radili u državnoj Upravi? Hoće li na biro? Neće, jer će još tri godine bez tog magičnog sistema obračunavati plate za svih 10.000 i kusur korisnika, a verovatno i posle toga, jer daleko su tri godine u naprednjačkom kalendaru! 

I da citiramo Vučića:

- Uhapsiću Malog za dva dana ako je bilo nepravilnosti!

Hapsi, predsedniče, hapsi i njega i sebe! Nije samo bilo nepravilnosti, već je sama potreba nabavke neosnovana i jasno ukazaju da Vi o tome isto nešto znate, jer ne bi Siniša to sam uradio! Nema on hrabrosti sam da odluči o tome, on je uvek radio za šefa!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati