Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 02. 2021. 11:46 2

"Vlast SNS-a generiše mržnju i šalje poruku da je nasilje dozvoljeno"

U seriji huliganskih tuča proteklog vikenda sa preko dvadeset učesnika među kojima preovlađuju maloletnici, šest povređenih lica i upotrebu noževa, palica, šipki, šrafcigera i kaiševa, u Novom Sadu se dogodio brutalan obračun u samom centru grada ispred jednog ugostiteljskog objekta, gde su dve osobe teško povređene. Desetorica muškaraca, od kojih su šestorica privedena, najpre su fizički napali mladiće koristeći noževe. Najveću bizarnost koja oslikava bezbedonosnu situaciju u gradu predstavlja trenutak kada žrtve napada završavaju na zemlji i ne pružaju otpor, dok se nasilnici, sadistički iživljavaju šutirajući ih po po celom telu uključujući i glavu - navode iz Stranke slobode i pravde Novi Sad.

 

Ova brutalnost, dogodila se posle 20 časova, kada bi trebalo da budu zatvoreni ugostiteljski objekti, što je predviđeno merama Kriznog štaba.

 

Ovakvo nasilničko ponašanje nije izolovano, već se pojavljuje toliko često da to ne može biti naučen obrazac od lokalnih nasilnih pojedinaca, već se kontinuiranim porukama mržnje i nasilja najviših SNS državnih funkcionera i nereagovanjem institucija nametnuo kao “prihvatljiv” i poželjan. 

Kao što smo mnogo puta upozoravali, vlast SNS-a generiše mržnju prema sopstvenim građanima i koristi nasilje u obračunu sa svojim neistomišljenicima šaljući na taj način poruku da je nasilje dozvoljeno.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati