Društvo i ekonomija

Direktno.rs

21. 02. 2021. 21:28 158

KUDA IDE OVAJ SVET "Bokser" Veljko napao velikog Đoleta

Poznati srpski "bokser" Veljko Ražnatović, koji je stekao slavu na krilima svojih kontroverznih roditelja, mrtav-'ladan je izjavio da nedavno upokojeni kantautor Đorđe Balašević "ne zaslužuje nikakav pomen, nikakvo sećanje". "Bokser" se osvrnuo na Balaševićev koncert i često zloupotrebljenu šalu pokojnog umentika da "priča iskrivljenu verziju hrvatskog, takozvani srpski".

- Srbi, po staroj ukletoj navici, sami po sebi pi*amo! Zato nas ne poštuju, zato smo mi uvek krivci i da izvinete j**e nas ko stigne. Ko ti vređa narod ne zaslužuje nikakav pomen, nikakvo sećanje. Kojeg bi Hrvata podržavali da ode u Srbiju i da kaže ovo što je upokojeni kantautor izjavio? A vi se zapitajte da l' ste normalni je*ote i koliko faca imate - napisao je Ražnatović na svom Instagram "storiju".

U prethodnom storiju je Ražnatović podelio deo snimka sa Balaševićevog koncerta, a na"storiju" piše "Koncert Balaševića. Vređa Srbe za šaku evra", a "bokser" je dodao i rečenicu "Ovo je legenda, je l'?

Očigledno da je pomenuti "sportista" zbog boksa propuštao časove srpskog jezika i književnosti, pa mu nije jasan pojam ironije koji Balašević koristi kada govori da priča "iskrivljenu verziju hrvatskog, takozvani srpski". Pa da mu pojasnimo.

Ironija predstavlja prikriveno ismevanje pri kom se govori obratno od onoga što bi trebalo reći. Ovakva definicija ironije može se naći na Vikipediji, da sportista ne umara previše glavu, potrebna mu je za "mečeve".

Pre nego što se neko napadne, pogotovo u trenucima malo posle smrti, treba imati poštovanja prema toj osobi, ma šta lično mislili o njoj. To je stvar kućnog vaspitanja. A kada se nešto ne razume, bolje je mudro ćutati, nego progovoriti i otkloniti svaku dilemu.

Uostalom, posle svega čoveku samo ostaje da se pita "Kuda ide ovaj svet?"

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 158

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati