Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

21. 02. 2021. 15:17 3

Stefanović na Sajmu naoružanja u Emiratima

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme "INDEX 2021" u Abu Dabiju, i ocenio da je ta manifestacija dobra prilika da odbrambena industrija Srbije prikaže ono što je stvorila u prethodnom periodu i što može da proizvede.

- Dobra je prilika za naše vredne ljude i za naše fabrike da predstave svoje proizvode, uključujući i sve ono što je usvojeno u naoružanje Vojske Srbije, kao i neke nove projekte na kojima radimo i koji obuhvataju složene borbene sisteme - rekao je ministar odbrane, a prenelo ministarstvo.

On je naglasio da će sa kolegama ministrima odbrane iz više zemalja sveta razgovarati o tome šta može da se uradi kako bi naša vojska bila efikasnija, o zajedničkim vežbama i sklapanju novih sporazuma.


Na jednoj od najvećih i najznačajnijih međunarodnih izložbi naoružanja i vojne opreme među izlagačima je tradicionalno i "Jugoimport-SDPR".

Stefanović je prisustvovao otvaranju sajma na poziv potpredsednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladara i ministra odbrane Dubaija šeika Muhamed bin Rašed al Maktuma.

Međunarodni sajam naoružanja "INDEX" organizuje se svake druge godine pod pokroviteljstvom šeika Halife bin Zajeda al Nahjana, navedeno je u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati