Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 02. 2021. 19:49 29

Šutanovac kao najgori SNS-ovac!

Dragan Šutanovac je danas profesora Slobodana Samardžića, verovali ili ne, nazvao nacistom, tvrdi tabloidni Alo! Drugim rečima, Alo tvrdi da je Šutanovac optužio profesora Samardžića, nekadašnjeg kolegu u Vladi Srbije i bliskog saradnika Vojislava Koštunica, da je isti kao ljudi koji su ubijali i unistavali čitave narode i sprovodili najveće zločine.

Naravno, Alo ne bi bio Alo kada ne bi slagao. U tvitu Dragan Šutanovac naziva Samardžića "nacošem" što je izraz koji se ne koristi za naciste, već za nacionaliste!

Dakle, sve je kao i do sada. Alo laže ljude, a Šutanovac vređa one koji od njega drugačije misle. Tačno je da Slobodan Samardžić ima stavove o Kosovu i članstvu Srbije u EU suprotne Šutanovca, ali zbog toga ga niko ne može nazvati nacionalistom, odnosno čovekom koji mrzi pripadnike drugih naroda.

Ko je uopšte Dragan Šutanovac, čovek koji je nedavno bio u Americi? Zli jezici kažu da ga je tamo poslao Vučić da pokuša da mu napravi kontakte u Bajdenovoj administraciji.

Dragan Šutanovac je u politiku ušao kao vlasnik četvrtine kafića "Demode". Izašao je iz nje kao čovek sa stanom kod Hrama Svetog Save vrednim skoro milion evra. Poznat je i kao ljubitelj skupocenih satova, a kad god je neko u stranci ili javnosti postavio pitanje odakle mu novac pozivao se na platu supruge koja je radila u Delti.

I na tasta Miroslava Ilića.

Upućeni izvori kažu da je Šutanovac bio kamen spoticanja u pregovorima Tadića i Đilasa 2012, da ovaj drugi bude kandidat DS-a za premijera. Navodno, do dogovora nije došlo između ostalog što Đilas nije prihvatio da u Vladi ostanu neki dotadašnji ministri među kojima je Šutanovac bio na prvom mestu.

2016. Šutanovac je postao predsednik onoga što je ostalo od DS-a. Donosio je dosta pametnih odluka, ali je potpuno pogrešno procenio da DS na beogradske izbore ne treba da bude na listi sa PSG-om i Narodnom strankom koju je predvodio baš Đilas. Pozivajući se na lažna Ipsosova istraživanja, ubedio je predsedništvo da će uzeti najmanje 7% glasova. Pošto je DS doživeo potpuni debakl, isto kao i Tadićeva i Živkovićeva stranka sa kojima je zajedno u koaliciji osvojila mizernih 2.2% glasova, Dragan Šutanovac je podneo ostavku.
Za to mu se mora odati priznanje jer takvih moralnih poteza nije bilo puno u srpskoj političkoj istoriji.

Zli jezici su pre toga pričali da DS finansira Vučić, da Šutanovac od njega dobija 20.000 evra svakog meseca i da taj novac u menjačnicama pretvara u dolare kako bi lakše ubedio saradnike da ih finansiraju Amerikanci. Za ovakve tvrdnje nikada nisu dati nikakvi dokazi i zato je sve ostalo na nivou priča.

Ono što je sigurno, Marko Uljarević i Ipsos su odigrali više nego značajnu ulogu u razbijanju jedinstva opozicije iznoseći netačne podatke baš kao što i dan danas rade.

Šutanovac je uvek bio percipiran kao američki čovek i u DS-u i u Vladi. Da bi opravdao takav imidž, ostao je jedan od najvećih kritičara Rusije i odnosa pojedinaca sa ovom državom. Zanimljivo je da konstantno napada Mlađana Đorđevića, vezujući njegove stavove za Dragana Đilasa. Svaki put kad Đorđević u javnosti istupa proruski - sledi odgovor. Ono što je zanimljivo, da Dragan Šutanovac nikada ništa slično nije rekao posle Vučićevih sastanaka sa Putinom ili pohvala Vučićevih saradnika na račun Putina i Rusije.

Sve u svemu, Dragan Šutanovac je jedan od onih za koje može da se kaže da je iz politike izašao kao mnogo bogatiji čovek nego što je u nju ušao.

Ostaće zapamćen i kao kum Borisa Tadića, ali je uvek za to tvrdio da mu je više u životu smetalo nego što mu je donelo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati