Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 02. 2021. 16:23 0

NUNS: Smiriti strasti u medijskom okruženju

Nezavisno udruženje novinara Srbije osuđuje pretnje i uvrede upućene Gordani Uzelac sa televizije Pink. Pozivamo institucije da reaguju i nadležne organe da joj pruže zaštitu. NUNS podseća da je samo tokom 2020. zabeleženo 32 fizička napada, 15 napada i pretnji imovini, te 50 verbalnih pretnji. Takođe, zabeležili smo i 92 pritiska na novinare i medije. Dok, sa druge strane, u 2021. je zabeleženo 11 napada i pritisaka, zaključno sa ovim - navodi se u saopštenju Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Uglavnom se radi o pritiscima i pretnjma prema novinarima nezavisnih medija, a većina napada su logična posledica nastupa i izjava državnih funkcionera, počev od predsednika Republike, uperenih protiv nepodobnih novinara i medija.

NUNS redovno obaveštava o svakom slučaju napada regionalne i međunarodne organizacije, i nastoji da svaki od tih slučajeva isprati do kraja.

Još jednom apelujemo da se smire strasti u medijskom okruženju i pozivamo zvaničnike vlasti da ne utiču dodatno na kontaminiranje već uveliko zatrovane scene.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati