Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 02. 2021. 10:43 17

FARSA SE NASTAVLJA Vučićeva lična kandidatkinja za predsednicu Vrhovnog suda dala intervju za posao

Vučićeva prijateljica, Jasmina Vasović, jedina se prijavila na konkurs za izbor predsednika Vrhovnog kasacionog suda jer niko drugi nije smeo da se prijavi.

Juče je održana farsa nazvana "javni intervju" pred komisijom Visokog saveta sudstva, gde je sudija Vasović govorila šta će preduzeti u rešavanju i sudskih i pravosudnih problema, ukoliko kao jedini kandidat bude izabrana na tu funkciju.

Članovi Visokog saveta sudstva su joj na kraju intervjua već čestitali. Jasno je da je Vučić odlučio da pod ličnu kontrolu stavi Vrhovni kasacioni sud!

Ko je zapravo Jasmina Vasović?

Bila je sudija Prvog opštinskog suda do 2009, a čak dva puta u to vreme pokretan je postupak za njeno razrešenje zbog nezakonitih postupanja. Nakon toga, volšebno prelazi u Viši sud, gde je na početku radila istragu, a kasnije prelazi u prvi stepen kao postupajući sudija.

Vrtoglavi uspon po Vučićevom nalogu dolazi zbog prijateljstva sa tadašnjim šefom BIA Aleksandrom Đorđevićem. Postaje prvi i jedini sudija Višeg suda koji je ispitivao za polaganje pravosudnog ispita, a zatim prelazi u Apelacioni sud.

Kao sudija Apelacionog suda pravosnažno je potvrdila oslobađajuću presudu Zvonku Veselinoviću za prevaru i protivpravno prisvajanje 32 kamiona u vlasništvu Hipo Alpe Adria lizinga.

Ipak, najveći skandal, ali i najveću uslugu Aleksandru Vučiću napravila je kad je u najkraćem, nikad zabeleženom roku, kao član veća potvrdila šokantnu oslobađajuću presudu Stanku Subotiću Canetu.

Ostaće zauvek zabeleženo da je tada javni tužilac zbog takvog postupanja izjavio zahtev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom kasacionom sudu koji je konstatovao da je povređen zakon u korist okrivljenog, odnosno da je prekršen zakon u korist Subotića.

Ipak, prema našem sudskom ustrojstvu pravosnažno okončan postupak ne može se ponavljati na štetu okrivljenog i tako je u ovoj velikoj sudskoj prevari, Cane ostao neosuđen!

Naravno, nakon toga je usledilo novo unapređenje - u novembru 2018. Jasmina Vasović postaje sudija Vrhovnog kasacionog suda.

Da li će sudije, tužioci i ostali zaposleni u pravosuđu ćutati do samog kraja i dozvoliti Vučiću da je postavi za predsednika i time pod ličnu kontrolu stavi Vrhovni kasacioni sud?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati