Društvo i ekonomija

T. D.

26. 01. 2021. 13:19 9

Nemanja Stajić, Vesićev saradnik i čovek za prljave poslove (VIDEO)

Nemanja Stajić, sekretar Sekretarijata za poslove legalizacije objekata grada Beograda i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, sa još tri saputnika uhvaćen je sa 26.500 evra na granici s Crnom Gorom. Naročitu notu ovom događaju daje njegova uloga u Beogradu, jer se smatra glavnim čovekom Gorana Vesića u poslovima divlje gradnje, o čemu je detaljno govorila Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Ime Nemanje Stajića više puta se pominjalo u javnosti u poslovima divlje gradnje, pogotovo na Savskom nasipu i Vračaru. Još 2018. godine Vuk Jeremić je govorio o kakvoj sprezi vlasti, pravosuđa i kriminala je reč, pa je uz gradskog sekretara uz brata Novaka označio kao glavne karike u petljanju sa dozvolama i nepostupanju po krivičnim prijavama.

- Ako niste čuli za ovu braću, zapamtite im imena: Nemanja i Novak Stajić. Jedan je SNS-ov sekretar za poslove lagalizacije, drugi je, od pre par godina, licencirani stečajni upravnik. Njihovo suđenje će se izučavati na studijima prava i kursevima za borbu protiv korupcije - naveo je Jeremić, predsednik Narodne stranke. 

"Pomenuti dvojac pod pokroviteljstvom Gorana Vesića za velike sume novca omogućava izdavanje dozvola nelegalnim objektima, zbog kojih Beograd sve više izgleda kao jedno neplanski građeno divlje naselje", upozoravala je Marinika Tepić i pozivala policiju da reaguje.

- Ne postoji opština u Beogradu, od Jovičićeve Palilule, Papićeve Zvezdare, do Vračara, koji se nalazi u centru grada, gde golim okom nisu vidljivi nelegalni objekti i niko ništa ne preduzima. Najpoznatiji u lancu ovakvog postupanja jesu Vesićevi partneri i saradnici, bratija Stajić: Nemanja i Novak Stajić - pričala je potpredsednica Stranke slobode i pravde, a sada je najavila da je ovo tek "početak razotkrivanja bratije Stajić i njihove uloge u prljavim poslovima vlasti".

Protiv Stajića je 2018. godine antikorupcijski tim Demokratske stranke Srbije podneo krivičnu prijavu jer je, kako su tada naveli, funkcionerima Srpske napredne stranke i njihovim saradnicima mimo svih propisa uknjiženo 52 stana i lokala.

Stajićevo ime našlo se na tapetu i Beograđana koji se bave zaštitom Savskog nasipa od divlje gradnje.

- Zašto Nemanja Stajić, sekretar sekretarijata za poslove legalizacije od 2014. nije odbio zahteve za legalizaciju kuća na Savskom nasipu po hitnom postupku jer ove kuće ozbiljno ugrožavaju bezbednost preko 100.000 ljudi od poplava i naložio njihovo rušenje? Profesori ne znaju? - objavili su tada aktivisti.

Stajić je u Mladenovcu krenuo da legalizuje objekte firme "Keramika Nama", u vlasništvu Mikana Mirosavića, pomoćnika predsednika opštine Mladenovac, koji je pisao Aleksandru Vučić i molio za pomoć oko dovođenja novih investicija. Kako se saznaje, objekti su nalaze na prostoru planiranom za autoput i Republika je odbila legalizacija, ali pored zvanične dokumentacije, on ozakonjuje te iste objekte.

Podsetimo, na osnovu operativnih podataka na Graničnom prelazu Rance, pri ulasku u Crnu Goru, detaljno su kontrolisani srpski državljani Rastko Pleskonjić, Mileta Mitrović, Nemanja Stajić, kao i Pljevljak Radosav Šljivančanin. U "mercedesu" u kome su se nalazili Pleskonjić i Mitrović nađena su tri nova laptopa "Lenovo", 11 državnih zastava Srbije, kod prvog 7.000 evra, a kod drugog 5.000 evra, pisale su Vijesti

Iza njih se kretalo vozilo "škoda superb" u kome su bili Stajić i Šljivančanin, kod Stajića je pronađeno 7.600 evra, a kod Šljivančanina 6.900 evra, kao i dva nova laptopa "Lenovo" i sve to im je uz zadržavanje oduzeto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati