Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 01. 2021. 13:43 6

Privedeni dok su odlazili po dokaze koji terete Gašića

U prostorijama Gradskog odbora Narodne stranke u Kruševcu održana je vanredna konferencija za novinare povodom neosnovanog  privođenja članova Glavnog odbora ove stranke, koje se deslio u petak 22. januara na magistralnom putu Kruševac Kraljevo, u selu Bresno Polje.

Novinarima su se obratili predsednik Gradskog odbora Dejan Stevanović, potpredsednik Gradskog odbora u Kruševcu Vladan Mitić i privedeni član Glavnog odbora Predrag Petronijević.
Vladan Mitić je informisao novinare da se odboru ove stranke nedavno obratio jedan građanin koji je kazao da poseduie kompromitujući materijal iz slučaja pada helikoptera. Po tvrdnjama ovog građanina, taj materijal se odnosi na Bratislava Gašića koji je u to vreme bio ministar odbrane i ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Dogovoreno je da se sa tim građaninom sastanak održi u selu Stopanja. U petak 22. januara, članovi Glavnog odbora Predrag Petronijević i Vladica Nikolić pošli su zajedno sa pomenutim građaninom na sastanak automobilom kojim je upravljao Predrag Petronijević. Saobraćajna policija je automobil zaustavila u selu Bresno Polje, navodno radi rutinske kontrole.
Tom prilikom je izvršeno alko testiranje vozača Predraga Petronijevića koji je bio negativan. Tokom kontrole vozilo je iznenada opkolilo desetak inspektora UKP, koji po rečima Petronijevića nisu pokazali službene legitimacije i značke. Nakon izvršenog pretresa kojom prilikom nisu pronađeni nikakavi protivzakoniti predmeti, članovi Glavnog odbora su bez ikakvog obrazlozenja sa građaninom koji je imao kompromitujući materijal odvedeni u policijsku upravu grada Kruševca.

Nakon obavljenog razgovora u svojstvu građanina u odeljenju Kriminalističke policije, Vladica Nikolić je pušten posle četiri sata a privremeno mu je oduzet mobilni telefon. Predrag Petronijević je pušten posle 12 sati i takođe mu je privremeno oduzet mobilni telefon, dok je građaninu koji je tvrdio da ima kompromitujući materijal određeno polivijsko zadržavanje od 48 sati. Danas je ovom građaninu na predlog tužioca Višeg tužilaštva odreden pritvor od 30 dana.
Narodna stranka pružiće svu neophodnu pravnu pomoć pritvorenom građanininu preko nedavno formirane Narodne kancelarije. Istovremeno, Narodna stranka poziva sve hrabre i pravdoljubive građane da uprkos ovom pokušaju zastrašivanja i zataškavanja ove afere, istrajno i s punim poverenjem nastave da ovoj stranci dostavljaju dokaze o umešanosti čelnika režima u sve brojnije kriminalne afere. Istovremeno pitamo da li je u zemlji u kojoj se po navodima predsednika Republike prisluškuje i on i članovi njegove pordice, policija sa bezbesnosnom službama sprovela ovu akciju nakon protivzakonitog prisluškivanja članova Glavnog odbora Narodne stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati