Društvo i ekonomija

M. Ž.

23. 01. 2021. 18:05 22

TV PRVA Borko danas o aferama SNS, Vučić sutra brže bolje da sve zataška

Čudo se dogodilo. Neko od pristalica opozicionih stranaka konačno je viđen na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović gostovao je u jutarnjem programu TV Prva, a za kratko vreme, raskrinkao je afere vlasti i napravio pometnju do te mere da će lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić morati sutra od 11 časova da pokuša da zataška sve ono što je Stefanović konačno izneo i o čemu gledaoci prorežimskih televizija i čitaoci tabloida nisu do sada ni znali.

Vučić, redovan i samozvani gost na gotovo svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, zakazo je gostovanje na TV Prva u nedelju (11.00), dan nakon spektakularnog nastupa Stefanovića, koji je u polemici sa poslanikom SNS Vladimirom Đukanovićem između ostalog pomenuo Jovanjicu, Krušik, situaciji u Višoj medicinskoj školi u Ćupriji, neslobodu medija, nefer uslove za izbore...

- Mi hoćemo da Vesna Kovačević i Biljana Crnić iz sela kod Užica ne bivaju otpušteni zato što nisu u SNS, kao ni da profesorke u Ćupriji ne budu otpušteni kako bi Martinović i Orlić imali petu platu. Srbija je danas po slobodi medija na 93. mestu. U većini opština su namešteni tenderi u korist SNS. Sve to će onemogućiti Ministarstvo za izborne uslove. Nije normalno da se zloupotrebljava zakon, da su svi izbori isti dan i da je na svakoj listi osoba koja osam godina manipuliše građanima. Mi tačno znamo šta hoćemo - rekao je u jednom momentu Stefanović.

On je dodao da je ministarstvo za izborne uslove neophodno kako bismo konačno dobili fer i poštene izbore, kao i da vlast ni sa čim ne izlazi opoziciji u susret, a da su slobodni izbori njena zakonska obaveza.

Nema sumnje da će Vučić po starom oprobanom receptu SNS pokušati da ispegla situaciju i da verovatno optuži Stefanovića i opoziciju da lažu. Pretpostavljamo da će takođe govoriti da su lideri opozicije lopovi, secikese, da su oni koji ih podržavaju strani plaćenici i da ne žele dobro Srbiji, dok će se hvaliti nekim navodnim rezultatima i spinovanim brojkama.

Panika među članovima SNS i predsednika Aleksandra Vučića dovoljno govori koliko je režim na staklenim nogama, da nisu zaista toliko jaki i stabilni kakvim se predstavljaju, jer da jesu, ne bi brže bolje prvi čovek države lično pokušavao da izvadi i sebe i celokupnu vlast iz blata u koje ih je gostovanje Borka Stefanovića dodatano uguralo.

A jasno je da što više bude histeričan sutrašnji Vučićev nastup, toliko je sve veća panika koja se uvukla u kosti i njemu i čitavom režimu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati