Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

20. 01. 2021. 22:20 9

"Silovatelj poput Aleksića sedi s Vučićem i svi ćute"

"Ono što bi sada, kad se lavina već pokrenula, bilo najučinkovitije, jeste da ove hrabre mlade žene motivišu i druge devojke koje su zloupotrebljene i koje ćute zbog moći, imena i položaja svojih zlostavljača. Jer, ima među njima još Iva i Milena. Njih dve i ostale devojke koje su stisle petlju da progovore, trebalo bi da dopru do njih i ohrabre ih da dostojanstveno progovore, jer onda zaista nisu same", rekao je za Nova.rs Sergej Trifunović o slučaju Miroslava Mike Aleksića.

Sergej je tako pružio podršku mladoj glumici Mileni Radulović i ostalim koleginicama koje su optužile profesora glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad njima. On smatra da su devojke ohrabrile i druge žrtve, kojih je danas mnogo, da konačno progovore o nasilju bez imalo stida i srama. Međutim, Trifunović ističe da Aleksić nije i jedini kome treba suditi svoje učenice, te da se slične stvari, kao u njegovoj školi glume, dešavaju i u drugim sferama društva koja su usko povezana sa srpskim funkcionerima.

- Ovde nije u pitanju samo Mika Aleksić ili šta uraditi samo sa njegovom glavom. Šta je takođe sa Simom Spasićem, čovekom koji je silovao svoju ženu i ošišao je nožem, a potom se na suđenju pojavio u majici na kojoj stoji natpis "Nije silovanje ako ti je žena"?! I takav čovek onda stoji rame uz rame sa predsednikom države - istakao je Trifunović, potom se osvrćući i na ostale političke moćnike.

- Kroz istu čaršiju, godinama provejavaju glasine o "bunga-bunga" žurkama koje u spa-centru "Cezar", u vlasništvu Dragana Simovića, Dačićevog savetnika, organizuju ljudi sa političkog vrha. Iste takve glasine kolaju o klubu "Tigar" u Jagodini, u vlasništvu Dragana Markovića zvanog Palma - kaže Sergej i podvlači da je svim srcem uz Milenu Radulović i Ivu Ilinčić.

- Ono što bi sada, kad se lavina već pokrenula, bilo najučinkovitije jeste da ove hrabre mlade žene motivišu i druge devojke koje su zloupotrebljene i koje ćute zbog moći, imena i položaja svojih zlostavljača. Jer, ima među njima još Iva i Milena. Njih dve i ostale devojke koje su stisle petlju da progovore, trebalo bi da dopru do njih i ohrabre ih da dostojanstveno progovore jer onda zaista nisu same. Devojčice koje nisu deo javnog života razmišljaju: "Lako je njima, one su glumice, a ko će mene da zaštiti i kome ja da se obratim". O tome se radi. I to jeste najveći problem. Gomila devojčica koje su bile zlostavljane, ćute negde u Pirotu, Nišu, Jagodini, drugim gradovima i selima. Zbog njih bi Iva, Milena i ostale devojke trebale da se javno založe i da objasne i tim devojčicama da nisu same - zaključio je Trifunović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati