Društvo i ekonomija

M. Ž.

20. 01. 2021. 15:07 32

TAKO SE POSTAJE EPISKOP? "Vučić u Hilandaru - nešto najlepše što sam video"

Kristalno je jasno da u ovoj zemlji ništa ne može da prođe bez odobrenja predsednika Aleksandra Vučića, bilo da se radi o državnoj funkciji ili da je reč o nekim drugim aktivnostima ili pozicijama. Izgleda da ni izbor titule episkopa ne može da se obavi bez "amina" predsednika države i SNS-a, a poznato je i da što se neko više divi Vučiću, veće su mu šanse i za napredak. Taj recept očigledno koristi i jeremonah Petar Dragojlović, iguman manastira Manastira Svetog Arhangela Gavrila u selu Kusadak kod Smederevske Palanke.

Dragojlović je, naime, na svoj Fejsbuk profilu prokomentarisao Vučićevu posetu manastiru Hilandar tokom Božića. Istakao je da je njegova fotografija u Hilandaru "nešto najlepše što je video".

- Predsednik Srbije g. Aleksandar Vučić u Hilandaru, u molitvi na kolenima za Srbiju i srpski narod. Jedna od najlepših fotografija koju sam video u poslednjih nekoliko decenija.

Ostala sveštena lica revoltirana su postupkom igumana Dragojlovića, a pojedini tvrde da iza njega stoji episkop bački Irinej Bulović, čiji je Dragojlović favorit za vladiku.

- Bulovićev kandidat za episkopa polaže prijemni: izjašnjava se o predsedniku Srbije. Ni Bulović ovako to ne bi opisao - napisano je na stranici "Crkvene aktuelnosti" na Tviteru.

To nije prvi put da se iguman Petar divi Aleksandru Vučiću. Ranije je govoreći o spornom Zakonu o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori govorio da je Vučić odreagovao mudro, komšijski, bratski i diplomatski odmereno na pokušaje otimanja imovine SPC u Crnoj Gori.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati