Društvo i ekonomija

[ Izvor: Blic ]

18. 01. 2021. 09:27 2

PLUS 15: Spremite se za vremenski rolerkoster

Za nedelju koja pred nama možemo reći da će biti turbulentna, bar kada je vreme u pitanju. Prema najavama, od "debelog minusa" kome svedočimo ovog vikenda temperature će do kraja sedmice dostizati i, za ovaj period godine, neverovatnih +15 stepeni Celzijusa.

Ovakva najava svakome ko je tokom jutra napustio svoj dom i uputio sa ka automobilu koga je trebalo dobrano očistiti od snega koji je padao tokom gotovo čitave noći zvuči ravna čudu. A za to "čudo", kako kaže meteorolog Đorđe Đurić odgovran snažan i prostran ciklon iznad severozapada Evrope, koji će usloviti priliv veoma tople vazdušne mase sa juga i sa Mediterana, javlja Blic.

- Od srede nas očekuje osetno toplije vreme, pa će maksimalna temperatura u drugoj polovini sledeće sedmice biti i preko 10°C, a ponedge i do čak 15°C. U sredu i četvrtak biće suvo i uglavnom sunčano, a u petak i za vikend kišovito i vetrovito, ali i dalje relativno toplo za januar, uz umeren do jak jugoistočni vetar i "toplu" varijantu košave" - objašnjava on.

A u iščekivanju srede i toplije vazdušne mase sa zapada Evrope moraćemo da se "izborimo" sa još nekoliko "ledenih dana".

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) temperature ispod nule zadržaće se još najmanje dva tri dana.

- Za vikend i početkom sledeće sedmice veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom ispod 0 stepeni (ledeni dani). Od utorka porast temperature - stoji na kao najava na sajtu RHMZ.

Tokom dana u ponedeljak dnevna temperatura ispod 0 stepeni (ledeni dan), od utorka u postepenom porastu.

Od ponedeljka do četvrtka promenljivo oblačno, u utorak ponegde kratkotrajan slab sneg, a od srede do kraja perioda u planinskim predelima i košavskom području duvaće umeren i jak, povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati