Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 01. 2021. 11:50 2

"Kao društvo da stanemo iza svake hrabre žrtve"

S divljenjem posmatramo postupak mlade glumice Milene Radulović, koja je smogla snage i hrabrosti da progovori o seksualnom zlostavljanju koje je doživela. Taj čin je ogroman imajući u vidu često nerazumevanje i osude javnosti koja odbija da poveruje i krivi žrtvu - navode iz Ženske mreža Stranke slobode i pravde.

Zbog toga je, kako iz SSP navode, važno da kao društvo stanemo iza svake hrabre žrtve koja svojim rečima baca svetlo na zlostavljanje koje se po svemu sudeći godinama odigravalo i čije su žrtve mnogobrojne devojčice. 

Ženska mreža Stranke slobode i pravde podržava svaki gest hrabrosti, gde se nekadašnje žrtve odvaže da progovore i svojim glasom zaštite i mnoge koji još uvek nemaju hraborosti da se suoče sa strašnom traumom.

- Kao stranka, zalažemo se za sistem u kojoj će svaka žrtva imati zaštitu, i u kome će se hitno pristupiti i reagovati na svaki slučaj i optužbu kako bi svaka žrtva dobila pravdu, a svaki zlostavljač i silovatelj zasluženu kaznu. Zločini ovakve vrste ostavljaju doživotne ožiljke na dušama žrtava, a u velikom broju slučajeva zlostavljači, neretko ugledni i poštovani članovi društva, ostanu neotkriveni. Zbog toga je važno podržati svaku osobu koja se odluči da javno istupi i govori o ovome, a da nadležni s ogromnom pažnjom i ozbiljnošću pristupe svakom slučaju - zaključuju iz SSP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati