Društvo i ekonomija

[ Izvor: 021.rs ]

15. 01. 2021. 14:47 3

VIŠE I OD GRADONAČELNIKA Koliko zarađuju novosadski funkcioneri?

Većina novosadskih funkcionera na "višim" pozicijama ima platu od oko 1.000 evra, odnosno gotovo dvostruko više od prosečne zarade u Srbiji.

 

Iako je za očekivati da najveća primanja ima gradonačelnik Miloš Vučević, njegova mesečna zarada je 114.619 dinara. Njemu je uvećana plata, s obzirom na to da je prema izveštaju Agencije za sprečavanje korupcije, od oktobra 2017. godine imao zaradu od 92.000 dinara, piše 021.rs.

To znači da više od njega zarađuje pedesetak načelnika gradskih uprava i njihovih zamenika, te šefovi sektora u Skupštini grada i Gradskoj kući, koji zarađuju više od 120.000 dinara.



Veće plate od gradonačelnika ima i njegovih pet pomoćnika Vladimir Stojković, Stanko Ljubičić, Aleksandar Petrović, Igor Bašnec i Ivan Siler, koji primaju osnovnu zaradu od 119.398 dinara, bez minulog rada. Sekretar gradske skupštine Marko Radin prima 119.975 dinara na mesečno nivou.

Veću zaradu od Vučevića ima i jedan od njegovih najbližih saradnika i šef kabineta gradonačelnika Žarko Mićin, koji za svoj posao dobija 116.328 dinara. Mićin ima izvor primanja i u Skupštini Srbije, s obzirom na to da je poslanik u odborničkoj grupi "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

 

Manju platu od gradonačelnika ima njegov zamenik Milan Đurić, kojem na račun legne 113.399 bez minulog rada. Članovi Gradskog veća, od Adrijane Mesarović, preko Aleksandra Kravića, Dine Vučinić, Milovana Amidžić, do Mire Radenović,o kojima možete da čitate na OVOM LINKU, imaju platu od 110.961 dinara.



Međutim, članica Gradskog veća zadužena za socijalnu zaštitu i brigu o porodici Branka Bežanov, te član zadužen za zdravstvo Dragan Stajić, odlučili su da će da primaju pola nadoknade za svoj posao u vlasti, kako bi i dalje primali zaradu na radnom mestu na kom su radili i pre imenovanja.

Tako njih dvoje mesečno za svoj funkcionerski posao dobijaju po 55.480 dinara iz budžeta, a Bežanov zaradu dobija u "Vodovodu i kanalizaciji", dok Stajić prima zaradu na Klinici za ginekologiju, ali i kroz privatnu praksu u kojoj takođe radi.

Slično je uradila i predsednica Skupštine Jelena Marinković Radomirović, koja za ovaj posao prima pola zarade, odnosno 55.371 dinar, s obzirom na to da je zadržala posao i platu u Novosadskom sajmu, gde je, prema ranijim izveštajima, imala zaradu od 151.734 dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati