Društvo i ekonomija

I. M.

12. 01. 2021. 13:25 13

"Grigorija tretiraju kao kriminalca, a kriminalce kao žrtve"

Vladika Grigorije danima trpi linč zbog izjave da želi da okupi ljude koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju. Živimo u zemlji u kojoj Vladiku tretiraju kao kriminalca, a kriminalce kao žrtve - kaže u Tviter statusu Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke.

- Ako nešto mogu da učinim za moj narod i ako to narod očekuje, ja želim da skupim 30, ako je moguće i 300 ljudi, između 30 i 60 godina, koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju. Ne postoji nijedan čovek koji može da bude spasitelj, potrebno je napraviti sistem da ne bismo svaki put ponovo tražili nekog spasitelja - kazao je vladika Grigorije uoči Božića u emisiji Newsmax Adria, dodavši da mu je plan da skupi što više mladih ljudi koji su obrazovani, pošteni, pametni, hrabri i koji hoće da dođu u Srbiju ako već nisu tu, a ako jesu da se žrtvuju za dobrobit zemlje.
Nakon ove izjave, naprednjačka mašinerija, besna, panična i plašljiva za svoju budućnost, krenula je sa napadima i propagandom, u nameri da diskredituje vladiku, koji očigledno više ne može da stoji sa strane i gleda u razaranje države i naroda, već je odlučio da preuzme stvar u svoje ruke. I krenuli su napadi jurišnika SNS.

Nije se oglašavao Aleksandar Vučić, ali jesu njegovi glasnogovornici, pa su tako u front protiv vladike Grigorija stali Ana Brnabić, Tomislav Momirović, Vladimir Đukanović, Aleksandar Vulin, Ivica Dačić, tabloidi, razni režimski analitičari... U hajku na episkopa dizeldorfskog i cele Nemačke, Grigorija Durića, uključila se i Srpska pravoslavna crkva, koja ga je optužila da njegove izjave imaju politički karakter, čak i stranački. I kaže to Sinod SPC, koji je apsolutno podređen Aleksandru Vučiću.
Grigorije uživa ugled ne samo u crkvenim, već i u svetovnim krugovima, naročito zbog svoje kritičke misli, ali i dobrog balansiranja između građanskog i nacionalnog. Zato ne čudi velika zainteresovanost ljudi, različitih ideologija i pogleda na svet, da budu deo nadolazeće energije kojom Grigorije bez sumnje zrači. To je prepoznato i u SNS, te zato i ne čudi besomučna kampanja protiv vladike.  

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati