Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

11. 01. 2021. 09:29 8

POVRATAK U ŠKOLU Đaci u klupama od 18. januara

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da očekuje da drugo polugođe u školama počne 18. januara, i da se procenjuje da nema razloga za prolongiranje raspusta.

Ružić je za televiziju Prva izjavio da će se danas razgovarati o tome koje će mere zbog epidemije koronavirusa biti primenjene, odnosno da li će se nastava održavati po modelu koji je bio prisutan pre uvođenja onlajn nastave za starije razrede osnovnih, i srednjih škola, ali i da je izvesniji povratak u školske klupe nego nastavak onlajn nastave.

Ružić je naveo da bi "bilo logično da se vratimo na onaj model koji je bio prisutan pre uvođenja mera za starije razrede osnovnih škola i srednjih škola", odnosno na održavanje nastave u školama.

Prema njegovim rečima, roditelji su "načeno za povratak u školske klupe a ne za onlajn nastavu", kao i da se pokazalo da "škole, obdaništa i fakulteti nisu mesta gde je bila prisutna transmisija koronavirusa".

- Velika većina roditelja jeste zainteresovana da uz poštovanje epidemioloških mera deca pohađaju nastavu na tradicionalan način - rekao je Ružić.

On je ujazao da još nije doneta definitivna odluka da li će državna matura u srednjim školama biti odložena, ali da je "najverovatnije" da će biti odložena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati