Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 12. 2020. 14:30 3

"Izbor člana SNS u UO RTS dokaz je da vlast neće istinu na Javnom servisu"

Olivera Zekić, novopečena predsednica Saveta REM radi upravo ono zbog čega je Vučićev režim i izabrao. U skladu sa tim za člana Upravnog odbora RTS izabran je dvadesetdevetogodisnji Šćepan Praščević, čovek bez bilo kakvog iskustva u medijima čija jedina preporuka je to što je bio potpredsednik omladine SNS na opštini Stari grad. Ovo je samo još jedan dokaz čvrste opredeljenosti režima da ne dozvoli istini da se čuje na Javnom servisu koji plaćaju svi naši građani - rekla je Ana Stevanović, član Predsedništva i internacionalni sekretar Stranke slobode i pravde.

Kako je Stevanović navela, nakon ostavke gospodina Cvejića, jasnog stava gospođe Judit Popović, da je u REM-u izvršen puč kao i izbora stranačkog aktiviste na mesto u Upravnom odboru RTS, jasno je da ne postoji spremnost ovog režima da prekine slobodan pad Srbije na listama medijskih sloboda - "Reportera bez granica" i drugih relevantnih međunarodnih organizacija.

- Ovaj režim ne želi da građani čuju istinu o stanju u našim bolnicama, nivou zaduženosti, endemskoj korupciji, rastućem kriminalu...Ovaj režim neće da otvori vrata javnog servisa za akademike, lekare, profesore, sveštenike, umetnike, studente koji kritikuju režim koji svake godine iz Srbije otera 60.000 ljudi. Ovaj rezim je RTS oteo od građana i pretvorio ga u deo stranačke propagandne mašinerije - rekla je Stevanović, i dodala:

 

- Stranka slobode i pravde insistira na oslobađanju RTS kako bi se građanima obezbedilo ustavom zagarantovano pravo na istinito informisanje što je jedan od preduslova za slobodne izbore na kojima ćemo režim koji nas laže, krade i vara poslati na smetlište istorije, a sve naše institucije vratiti građanima - istakla je Stevanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati