Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 12. 2020. 19:38 2

"Doći će dan kad će sudija pitati: Dolovac? Zagorka: Ja sam"

Poslala sam Zagorki Dolovac delove Ugovora o prodaji RTB Bor za koje smatram da mogu biti označeni kao krivično delo, kao i krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra Trivana, gradonačelnika Bora i direktora Ziđina, po kojoj se godinu dana ne postupa. Danas stigao odgovor - objavila je na Tviteru Irena Živković, predsednica Inicijativnog odbora SSP u Boru.

- Povodom Vaše predstavke od 14. 12. 2020. godine, podnete Republičkom javnom tužilaštvu, obaveštavamo Vas da je predmetna predstavka, saglasno zakonu i Pravilniku o upravi u javnim tužilaštvima, dostavljena na nadležno postupanje Apelacionom javnom tužilaštvu u Nišu - navodi se u odgovoru Republičkog javnog tužilaštva, koji je potpisala Jasmina Stanković, zamenik javnog tužioca.

U diskusiji koja se potom razvila u vezi Zagorke Dolovac, republičkog javnog tužioca, Živkovićeva je napisala:
- Mislim da ćemo misteriju oko njenog postojanja tačno utvrditi onda kad krene rad specijalnog tužilaštva, pa sudija kaže: Zagorka Dolovac? A ona odgovori: Ja sam.

Ona je konstatovala da državne institucije ne rade, ali da ne smemo prestati da insistiramo na poštovanju zakona.
Podsetimo, Irena Živković je u pismu Zagorki Dolovac, navela da posebnu pažnju treba obratiti na deo Ugovora o prodaji RTB Bor, u kome država Srbija daje garancije "da Društvo ne bude sankcionisano ili novčano kažnjeno zbog neusklađenosti sa standardima zaštite životne sredine", uz uslov da "proizvodnja katode bakra iz sopstvenih resursa dostigne 80.000 tona godišnje u bilo kom trenutku pre četvrte godišnjice od datuma zatvaranja transakcije i proizvodnja katode bakra iz sopstvenih resursa dostigne 120.000 tona u bilo kom trenutku pre sedme godišnjice od datuma zatvaranja transakcije".
Takođe, kao sporni deo Ugovora, Živkovićeva je navela i deo u kojem se navodi da će "Strateški partner zameniti zaposlene kojima je prestao radni odnos zapošljavanjem novih zaposlenih u istom broju. Strateški partner će tražiti od RS puno razumevanje i podršku pri zapošljavanju kineskih ili inostranih državljana. RS potvrđuje da će uložiti najveće napore da pomogne Društvu i Strateškom partneru da pribave sve dostupne subvencije u skladu sa važećim propisima za zapošljavanje novih zaposlenih".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati