Društvo i ekonomija

[ Izvor: Promo ]

09. 12. 2020. 11:20 0

SBB fondacija: Proglašeni pobednici ekološkog konkursa rEKOnstrukcija  

Veliki nagradni konkurs SBB fondacije rEKOnstrukcija završen je 24. novembra, a nakon mesec dana prijavljivanja i izuzetno kreativnih ekoloških rešenja, žiri je imao veoma težak zadatak.

Na adresu neprljajnemasizgovor.rs pristiglo je 510 predloga, među kojima se kao najbolji izdvojio Pošumljavanje kako bi nadoknadili za svoju emisiju ugljenika.

Realizatori pobedničkog rešenja na 37 ari zemljišta u blizini Kruševca sade šumu i doprinose borbi protiv klimatskih promena. Drugo mesto osvojio je predlog Oživljavanje sela Pakleštica u okolini Pirota, a treće Ulepšaj svet oko sebe.

Četvrto mesto osvojilo je pet rešenja, a zbog velikog broja izuzetnih ekoloških projekata žiri SBB fondacije je odlučio da dodeli još 10 specijalnih nagrada. Sve ostale učesnike obradovaće i mali znak pažnje.

Konkurs rEKOnstrukcija, koji je deo inicijative Ne prljaj. Nemaš izgovor!, počeo je 23. oktobra, a učesnici su slali snimke ili fotografije u kojima se vidi na koji način oni brinu o svojoj okolini svakodnevnim životnim navikama.

Rekonstrukciju su podržali i brojni saradnici i javne ličnosti među kojima su poznati glumci, voditelji, ekološki aktivisti i mnogi drugi koji su prepoznali značaj ovakve akcije čiji su prioritet i misija borba za očuvanje životne sredine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati