Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 11. 2020. 22:15 6

Nemački ZDF: Gušenje medija i prebijanje građana u Srbiji!

Koliko je loše stanje u srpskim medijima, sa vrlo izraženom cenzurom, koja nije bila zastupljena u ovolikoj meri ni u vreme režima Slobodana Miloševića, svedoče česti izveštaji EU na koje se stalno stavlja akcenat. Na ovaj problem često ukazuje i Florijan Biber, profesor političkih nauka i stručnjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu, koji je o ovoj problematici pričao i na nemačkoj državnoj televiziji ZDF.

Biber je nemačkoj javnosti objašnjavao kako se štampa u Srbiji "guši", a tokom gostovanja pušteni su i snimci iz Srbije, koji su svakako već obišli svet, pa što ne bi opet. U pitanju su brutalna prebijanja na Terazijama tokom antirežimskih protesta u julu.

Pored toga, jedna od tema je bio i novopečeni ambasador Srbije u Vašingtonu, Marko Đurić.

Naravno, Biberovo gostovanje na nemačkoj tv ZDF nije promaklo ni tviterašima.

- Uspeo si AV, evo nas na nemačkoj državnoj TV, bili smo glavna vest kako se štampa guši, bili su snimci prebijanja na Terazijama, Biber je sve lepo prikazao. I o Marku su pričali - poručio je jedan tviteraš.

Podsetimo, ova televizija danas je izveštavala da je u mnogim zemljama sloboda izveštavanja u opasnosti, pa čak i onemogućena, a kao primer navela je upravo Srbiju.

O slobodi medija u Srbiji su razgovarali sa novinarkom N1 Žaklinom Tatalović, i naveli da stanje nije dobro.

- U našoj zemlji vlada veliki strah da se govori otvoreno. Kada mi novinari postavljamo pitanja o tome kakvo je stvarno stanje, bivamo žigosani kao neprijatelji naroda ili izdajnici. Čak i članovi vlade ih kritikuju, a mediji bliski Vladi to prenose. Predstavljaju se kao sluge opozicije ili plaćenici Amerikanaca - navela je Tatalović za ZDF.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati