Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 11. 2020. 18:17 5

KAKO DRŽAVA TRETIRA LEKARE "Kad vam brod tone, zovete me da radim"

Državnom vrhu na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem svakodnevno su puna usta samohvalisanja kako je srpsko zdravstvo među najboljim u Evropi, kako zdravstveni sistem nije pukao, pa bi nekome "brutalno odgovorio da nije predsednik" i kako brine o lekarima. Koliko je država zabrinuta o egzistenciji doktora i ostalih medicinskih radnika svedoči podatak da lekari i po šest godina nemaju posao, da bi se konačno "smilovali" da ih pozovu kako bi ih gurnuli u vatru - kovid bolnicu! Ne štede čak ni one sa hroničnim respiratornim bolestima.

Naime, ispovest medicinskog tehničara Miloša Jankovića na Fejsbuk grupi "Medicinski radnici u Nemačkoj", pokazuje "čitavu brigu i zahvalnost lekarima".

- Po struci sam medicinski tehničar, šest godina bezuspešno tražim posao u struci, jer nemam vezu i nisam član partije. Pre nekoliko dana zovu me iz Nacionalne službe za zapošljavanje i ponude mi da radim u Covid bolnici u Beogradu. Došla maca na vratanca - započeo je Janković svoju ispovest.

On je dodao da ponudu nije prihvatio iz dva razloga.

- Živim daleko od Beograda i ne isplati mi se da pola plate dajem na iznajmljivanje stana, a ostatak na režije i druge životne troškove i da mi ne ostane skoro ništa. Zatim, imam hroničnu respiratornu bolest i za mene bi bila smrtna kazna da se zarazim koronom. Neka hvala, ali život mi je važniji od posla - konstatovao je on.

Janković je dodao da ne želi da rizikuje zdravlje, pa i život zarad onih koji mu šest godina nisu glavu okrenuli, niti ih je zanimalo njegovo zaposlenje.

- Mislite šta hoćete o meni, pa i da sam izdajnik, egoista, sebičan, ali ne želim da se žrtvujem za one koje je šest godina bolela ona stvar za mene i setili su me se tek kad je njihov brod krenuo da tone. I još nešto: izvinjavam se svim kolegama zdravstvenim radnicima, što nisam u mogućnosti da se pridružim vašoj borbi protiv Covida-19. Imate moje veliko poštovanje i moralnu podršku zbog vaše borbe protiv ove opake bolesti - zaključio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati