Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 12. 2020. 06:28 4

NEPRAVDA Vaspitačica ispunila uslove, a izvisila na konkursu

Propis da prilikom primanja u radni odnos prednost imaju kandidati sa dužim stažom nije ispoštovan prilikom konkursa za vaspitačice i majke deteta sa posebnim potrebama Sanje Karović u Predškolskoj ustanovi "Naša radost" u Sopotu.

Nezadovoljna odlukom komisije da se umesto nje primi kandidatkinje sa manje godina radnog staža, uputila je žalbu direktoru Predškolske ustanove, a dobila je i neočekivan odgovor.

- Pojedinci su rešili da se stave iznad stava premijerke i u PU "Naša radost" Sopot sprovedu konkurs po svom nahođenju. Kada sam dobila odgovor na konkurs, napisala sam žalbu direktoru, a odgovor koji sam dobila bio je sraman kao i rešenje konkursa - kaže Sanja.

Dopis koji se spominje u žalbi vaspitačica je na njenu inicijativu dobila od pravnice ustanove, a isti je tražila i u opštini Sopot. Odgovor opštine je, međutim, bio da ne znaju za to iako je "dopis od samog ministra i jasno piše da je upućen lokalnim samoupravama".

- Inače, na moju inicijativu dobila sam i podatke o dužini staža svih kandidatkinja i na papiru se jasno vidi da poslednje tri kandidatkinje imaju manje staža od mene u toj ustanovi - napisala je Sanja Karović.

Ona je uputila mejl i Slavku Gaku, sekretaru za predškolstvo i zamolila ga da "pročita jer treba da zna za bahatost pojedinca koji ruše sliku o svima koji se bave radom u predškolstvu".

- Ovo je sramota svih koji su učestvovali u izboru kandidata na ovom konkursu. Napominjem da je Ustanova znala i da sam majka deteta sa posebnim potrebama - istakla je vaspitačica.

Da li će ustanove koje su za ovo nadležne odgovoriti na žalbe vaspitačice?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati