Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 11. 2020. 11:43 1

"Ispunite stara obećanja, pa dajte nova"

Sloga sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ispuni sva obećanja pripadnicima Vojske Srbije iz predhodnog perioda, jer su ona ostala samo mrtvo slovo na papiru, počev od vremena kada je bio ministar odbrane, premijer, do danas kada je na mestu predsednika države, kaže se u saopštenju ove organizacije.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Predsednik je juče u Nišu prilikom promocije tenkova pristiglih iz Rusije u svom obraćanju javnosti još jednom obećao veće zarade, ovoga puta za razvodnike, desetare i podoficire, jer su plate male u odnosu na one u privredi, kao i da postoji veliki odliv kadra, a što je predhodni ministar vojni Aleksandar Vulin tretirao kao tajnom.
Drago nam je što je predsednik prepoznao problem odliva kadrova na koji smo kao sindikat ukazivali duže vreme i to pozdravljamo, međutim, kada su njegova nova obećanja u pitanju nismo veliki optimisti, jer do sada nije ispunio ni jedno predhodno: od izgradnje jeftinih stanova, većih plata, kao i jake odbrambene industrije koja će postati motor srpske ekonomije.

Stvarnost je sasvim drugačija, zarade pripadnika vojske nisu povećane već smanjene, dok se osnovica za obračun zarada propisana članom 95. Zakona o Vojsci ne poštuje.Uniforme vojnici nisu dobili u celosti, umesto obećana tri kompleta uniforme, vojnik ima samo jedan. Namenska industrija je takođe u nezavidnom položaju, naročito valjevski “Krušik“ koji je doveden pred bankrot, aferom koja nije rasvetljena i kreditno zadužen da bi se radnicima isplatile plate.

Vojnici od predsednika očekuju da ispuni sve ono šta je predhodno izobećavao, jer svakodnevno, savesno i odgovorno izvršavaju sve postavljene zadatke, svakoga dana u godini, bez obzira na vreme i vremenske uslove i zbog toga ne zaslužuju da se neko igra sa njihovim poverenjem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati