Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

25. 11. 2020. 12:23 3

Ružić: Direktore škola neće zvati u policiju

Ministar prosvete Branko Ružić saopštio je da je rešen problem direktora beogradskih škola koji su prijavljeni jer su deca u školama nosila maske, pošto je u saradnji sa ministrstvom pravde i tužilaštvom doneta odluka o obustavi postupka po toj krivičnoj prijavi.

Ministar prosvete, kako se navodi u saopštenju, sastao se sa predsednikom Društva direktora Srbije i direktorom Druge ekonomske škole Dejanom Nedićem i članom Upravnog odbora Društva i direktorom Zemunske gimnazije Milošem Bjelanovićem povodom nedavnih razgovora, koje je policija, po nalogu Tužilaštva, obavila sa nekoliko direktora osnovnih i srednjih škola.

Ružić je naglasio da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i on dele stav da je apsurdno da se pozivaju direktori škola na razgovore zato što poštuju mere Kriznog štaba i zahtevaju obavezno nošenje maski kao najvažnije sredstvo zaštite od virusa kovid19.

Ministar je poručio da je, u saradnji sa Ministarstvom pravde, Tužilaštvo, nakon sagledavanja situacije, donelo odluku o obustavi postupka po predmetnoj krivičnoj prijavi.

- Daljih ovakvih razgovora sa direktorima neće biti - naveo je Ružić.

On je dodao da je jako zahvalan na posvećenosti svih zaposlenih u prosveti da se održi vaspitno-obrazovni sistem, kao i disciplina koja čini da škole ne budu mesto veće transmisije virusa.

Apelaciono tužilaštvo: Treće tužilaštvo da obustavi postupak 

Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je započelo postupak hitnog nadzora rada Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu povodom pisanja medija da su zatražili prikupljanje potrebnih obaveštenja putem obavljanja razgovora sa direktorima škola u vezi s preduzimanjem mera zaštite u toku epidemije.

Apelaciono javno tužilaštvo je, takođe, naložilo da se svako dalje postupanje Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u ovom predmetu obustavi, a posebno da se direktori ne pozivaju na razgovor.

"U slučaju utvrđivanja propusta i nestručnog rada postupajućeg zamenika javnog tužioca, biće preduzete dalje mere i radnje o čijem ishodu će javnost biti blagovremeno obaveštena", navodi se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati