"Mali, plagirao si doktorat, ali kako si završio fakultet?" | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 11. 2020. 11:06 11

"Mali, plagirao si doktorat, ali kako si završio fakultet?"

"Ministre Mali, znamo da si plagirao doktorat, ali kako si uopšte završio fakultet kad nisi naučio ništa o tržištu, pa porediš kamatne stope iz 2011. kada je jedna Nemačka izdavala obveznice sa kamatom i od 3,497% i 2020. godine kada ista ta Nemačka izdaje obveznice sa kamatnom stopom od -0,58%?", pitao je ministra finansija Sinišu Malog član Predsedništva Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić.

- Kada naučiš nešto o tržištu, znaćeš i da izdavanje obveznice sa kamatnom stopom od 2,35% i nije neki uspeh, naročito ako se ima u vidu da grčke 10-godišnje obveznice danas imaju kamatu od 0,66%. Ljudima prosipaš priču o hedžovanju, kao da si izmislio rupu na saksiji, a ne kažeš da se to hedžovanje plaća, niti koliko ga je Srbija platila, jer ako troškovi hedžovanja ulaze u 8,3 milijardi dinara pratećih troškova zaduživanja u 2020. godini, onda i nisi napravio tako dobar posao - naveo je Dušan Nikezić.

Član Predsedništva SSP je istakao da o "uspehu" rada Siniše Malog govore činjenice.

- Koliko uspešno upravljaš javnim dugom najbolje se vidi u činjenici da ćemo 2020. godinu završiti sa javnim dugom od 28 milijardi evra, što je najviše u istoriji i 13 milijardi evra više nego kada je SNS preuzela vlast. Navodiš primere kako sa ostvarenim uštedama može da se izgradi Klinički centar, a ne kažeš zašto ga niste izgradili za osam godina i 13 milijardi evra novog zaduženja, dok niko u Srbiji ne zna gde su otišle te pare? - pitao se Nikezić.

Na kraju je zaključio da će "istorija upamtiti Malog", ali ne po dobrom radu...

- Navodno štediš i brineš o svakom dinaru u godini kada je Srbija napravila istorijski najveću rupu u budžetu, od preko četiri milijarde evra. Ući ćeš u istoriju kao ministar finansija koji je napravio najveći deficit i najviše zadužio zemlju i, da sam na tvom mestu, ja se time ne bih hvalio - podvukao je Dušan Nikezić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Anina i Sinišina jelka

Zoran Živković [12.01.2021.]


Video dana

Godine su samo broj

Anketa

Koga biste želeli za novog patrijarha?

Rezultati