Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 11. 2020. 11:06 11

"Mali, plagirao si doktorat, ali kako si završio fakultet?"

"Ministre Mali, znamo da si plagirao doktorat, ali kako si uopšte završio fakultet kad nisi naučio ništa o tržištu, pa porediš kamatne stope iz 2011. kada je jedna Nemačka izdavala obveznice sa kamatom i od 3,497% i 2020. godine kada ista ta Nemačka izdaje obveznice sa kamatnom stopom od -0,58%?", pitao je ministra finansija Sinišu Malog član Predsedništva Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić.

- Kada naučiš nešto o tržištu, znaćeš i da izdavanje obveznice sa kamatnom stopom od 2,35% i nije neki uspeh, naročito ako se ima u vidu da grčke 10-godišnje obveznice danas imaju kamatu od 0,66%. Ljudima prosipaš priču o hedžovanju, kao da si izmislio rupu na saksiji, a ne kažeš da se to hedžovanje plaća, niti koliko ga je Srbija platila, jer ako troškovi hedžovanja ulaze u 8,3 milijardi dinara pratećih troškova zaduživanja u 2020. godini, onda i nisi napravio tako dobar posao - naveo je Dušan Nikezić.

Član Predsedništva SSP je istakao da o "uspehu" rada Siniše Malog govore činjenice.

- Koliko uspešno upravljaš javnim dugom najbolje se vidi u činjenici da ćemo 2020. godinu završiti sa javnim dugom od 28 milijardi evra, što je najviše u istoriji i 13 milijardi evra više nego kada je SNS preuzela vlast. Navodiš primere kako sa ostvarenim uštedama može da se izgradi Klinički centar, a ne kažeš zašto ga niste izgradili za osam godina i 13 milijardi evra novog zaduženja, dok niko u Srbiji ne zna gde su otišle te pare? - pitao se Nikezić.

Na kraju je zaključio da će "istorija upamtiti Malog", ali ne po dobrom radu...

- Navodno štediš i brineš o svakom dinaru u godini kada je Srbija napravila istorijski najveću rupu u budžetu, od preko četiri milijarde evra. Ući ćeš u istoriju kao ministar finansija koji je napravio najveći deficit i najviše zadužio zemlju i, da sam na tvom mestu, ja se time ne bih hvalio - podvukao je Dušan Nikezić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati