Društvo i ekonomija

[ Izvor: Južne vesti ]

19. 11. 2020. 09:59 3

Direktor tužio svoj klinički centar, sad postaje državni sekretar!

Da će sadašnji direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović u novoj raspodeli funkcija dobiti mesto državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja, a na njegovo mesto biti postavljen bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić, dogovor je postignut u Ministarstvu zdravlja, a o kom se unutar SNS i Kliničkog centra govori i pre ozvaničenja na sutrašnjoj sednici Vlade.

Informacije, koje su u početku znali samo akteri, novinarima Južnih vesti potvrdili su članovi Srpske napredne stranke i zaposleni u Kliničkom centru, ali je Perišić to odbio da učini, iako već prima čestitke stranačkih kolega.

Podsetimo, direktor KC Niš Zoran Radovanović tužio je zdravstvenu ustanovu na čijem je čelu od 2012. jer mu nisu isplaćene dnevnice za putovanja za poslednje tri godine, pa je traži 300.000 dinara, kamate i troškove parnice - svi troškovi nastali su u njegovom mandatu, pisale se Južne vesti.

Za mesto zamenika direktora planiran je dosadašnji pomoćnik Radmilo Janković. Ovo znači da će Perišić i Janković morati da sarađuju, iako, kako kažu izvori Južnih vesti, dolaze iz suprotstavljenih i sukobljenih struja.

- Kada se desi, ako se desi, pozovite me, daću vam intervju. Ja sam ozbiljan čovek i teško me je isprovocirati - rekao je kratko Perišić.

Ime sadašnjeg zamenika direktora KC Niš Vladana Ćosića u novoj raspodeli funkcija se ne pominje, ali je najavljeno da će Goran Stanojević ostati pomoćnik direktora, kao i da će mu se na toj funkciji pridružiti i Danica Tiodorović, ćerka epidemiologa Branislava Tiodorovića.

Hoće li ovakav dogovor biti ispoštovan i baš ova imena biti na dnevnom redu sednice Vlade znaće se sutra. Sednica je zakazana za 14.30.

Zoran Perišić je rođen 1959. godine u Negotinu, a osnovnu školu i gimnaziju završio je u Nišu.

Predsedništvo Srpske napredne stranke imenovalo ga je 2012. godine za predsednika Gradskog odbora, a iste godine izabran je i za gradonačelnika Niša. Na toj funkciji bio je do 2016. godine.

Mediji su pisali da je Perišić bio najplaćeniji gradonačelnik u Srbiji, te je sa zaostalim dnevnicama u julu 2014. godine primio više od 273.000 dinara, a u jednom trenutku obavljao je 9 funkcija i poslova istovremeno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati