Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 11. 2020. 18:33 5

"Plata prosvetarima mora da bude minimum 700 evra"

Dan prosvetnih radnika dočekujemo sa više od 2.000 zaraženih Covid-om 19 dnevno i bez jasne strategije šta raditi sa školama. Prosvetni radnici, uprkos tome što o njima ne brine ni Krizni štab, ni resorni ministar, snalaze se u svakoj situaciji. Samo zahvaljujući njihovom trudu obrazovni sistem nije doživeo potpuni krah - navodi Nataša Zečević, predsednica resornog odbora za obrazovanje Stranke slobode i pravde.

Ona navodi da Stranka slobode i pravde navodi da na obrazovanje gleda kao na najvažniju oblast i jasno je da samo razvojem obrazovanja Srbija može da napreduje.

- Vratićemo dostojanstvo prosvetnim radnicima, početna plata ne sme biti manja od 700 evra, za najviše četiri godine minimalna plata od 1.000 evra, učenika u odeljenju 20, gradićemo nove škole, a ni jednu školu nećemo zatvoriti Promenom programa nastave i učenja deca će biti spremna za život u savremenom svetu. Obrazovanje je investicija, a ne trošak za državu. Stranka slobode i pravde svim prosvetnim radnicima čestita Dan prosvetnih radnika - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati