Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 10. 2020. 14:45 2

Građanska pobuna će biti legitiman odgovor ovoj vlasti

"Kao nekadašnji poslanik u Narodnoj skupštini i građanin Srbije, zaprepašćen sam bestidnim napadima poslanika Srpske napredne stranke na Dragana Đilasa, Boška Obradovića i Vuka Jeremića, kao i na predsednika Demokratske stranke dr Zorana Lutovca. U 162 godine dugoj istoriji parlamentarizma u Srbiji nije viđena demonstracija bahatog primitivizma i osionog prostakluka kakvoj ovih dana svedoče malobrojni gledaoci televizijskih prenosa sednica lažne Skupštine, koju smo dobili posle nečega što se kod Aleksandar Vučića zove izborima, a svuda u svetu bi to bilo ruganje građanima i demokratiji," kaže nekadašnji narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

- Umesto da lažni poslanici makar iskoriste vreme koje su dobili u jednom od tri rijalitija koja se prikazuju u Srbiji na televizijama sa nacionalnom frekfencijom i da građanima upute reči izvinjenja zbog svega što su uradili Srbiji, umesto da odgovore šta je sa dugo najavljivanim vakcinama protiv virusa Covid 19, da nam saopšte ko je proneverio najmanje 15 milijardi evra narodnih para i kako će Srbiju izvući iz kandži mafije u koje nas je gurno šef AVačkog klana, poslanici Srpske napredne stranke se agresivno iživljavaju nad ljudima koji ne prisustvuju sednicama lažne Skupštine, jer su s razlogom bojkotovali i izbore i učešće u ovom skrnavljenju nekadašnjeg hrama demokratije - naveo je Milivojević u saopštenju.

Zašto su se neki odlučili na bojkot izbora, kako kaže Milivojević, sada je sasvim jasno.

- Sada je i poslednjim skepticima koji su kritikovali ideju napuštanja ovakve Skupštine iz 2018. godine, a naročito ideju BOJKOTA ove farse od lažnih izbora, jasno da je parlamentarizam u Srbiji definitivno mrtav i da se iz duboke političke i državne krize u koju je Aleksandar Vučić gurnuo Srbiju, može doći samo uz pomoć prelazne vlade koja mora postaviti jasna pravila šta je u demokratiji dozvoljeno, a šta ne, te da li će Srbija biti normalna država ili ćemo biti država sa hibridnim režimom u kojoj su demokratske institucije zgažene i u kojoj se  političkih prava i građanske slobode grubo krše. Građanska pobuna će po svemu sudeći biti legitiman odgovor na ovakav način vršenja vlasti - zaključio je Milivojević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati