Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

26. 10. 2020. 10:39 1

Preminuo prvi urednik "Danasa" Grujica Spasović

Prvi glavni i odgovorni urednik i jedan od vlasnika i osnivača lista "Danas" Grujica Spasović preminuo je u 70. godini, posle duge i teške bolesti.

Spasović je bio glavni urednik "Danasa" od njegovog prvog broja 9. juna 1997. do 2006. godine.

Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u beogradskom listu mladih "Susret", da bi karijeru nastavio u "Večernjim novostima".

Od 1980. je glavni i odgovorni urednik Omladinskih novina. Pre odlaska u Borbu, 1989, bio je jedno vreme glavni urednik revije Duga. Nakon što je Miloševićev režim peuzeo Borbu, sa većinom kolega prelazi u Našu Borbu, a nekoliko godina kasnije učestvuje u osnivanju Danasa, u kojem je glavni urednik od prvog broja.

Prošao je s listom sve njegove najteže faze, pogotovo one pre demokratskih promena 2000, držeći se nepokolebljivo kursa otvorenog, profesionalnog i nezavisnog novinarstva.

Nakon "urednikovanja" u "Danasu" postaje ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini, te se vraća u "Danas" u kojem se poslednjih godina bavio izdavačkom delatnošću.

Knjiga žalosti će od sutra (27. oktobra) biti otvorena u redakciji lista "Danas", gde će moći da se upišu svi do petka 30. oktobra.

Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati