Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

25. 10. 2020. 17:42 1

Desničari i levičari u klinču zbog migranata kod Ekonomskog fakulteta

Jake snage Žandarmerije pod punom opremom za razbijanje demonstracija, 15 policijskih vozila i pripadnika policije, nalaze se u parku kod Ekonomskog fakulteta, gde su za danas kasno popodne desničarske grupe najavile da će "očistiti" zonu parka od migranta.

Više od 50 pripadnika desničarskih grupa, koji i dalje pristižu, stiglo je u park, ali dalji prolaz im onemogućavaju jake snage policije. Desničari su sa sobom dovezli i ozvučenje i razglas preko koga puštaju muziku.

U park su stigli i pripadnici Radikalne levice koji su stali između desničara i komunista kako ne bi došlo do okršaja.

Milena Repajić, članica predsedništva stranke Radikalne levice izjavila je:
- Ovde smo zato što država ne radi svoj posao, jer kad bi radila onda ne bi bilo potrebe da se okupljamo ovde i da sprečavamo divljački pokušaj čišćenja parka od strane desničara.

Migranata zbog kojih su se desničari okupili danas nije bilo nigde.
Desničari su doneli velik transprant na kome piše Narodna patrola i transparent na engleskom “Kosovo je Srbija”, “Nema predaje”  “Migrants are not wellcome”. Okupljeni nose crne četničke zastave sa porukom „Sloboda ili smrt“.

Inače pristalice Radikalne levice počeli su da se prozivaju sa desničarima pa su međusobno razmenjivali poruke poput “smrt fašizmu i kapitalizmu” sa jedne, odnosno “bando crvena” i “ustaše” sa druge strane.

Prisalice levičarski pokreta pozvali su suprotnu stranu da isključe razglas kako bi mogli da se međusobno nadvikuju.
- Iako problemi postoje, ne bi trebalo da se rešavaju na ovaj način, a oni okoji postavljaju ovakve zahteve (desničari) mislim da su neartikulisani i da ovo nije način na koji trebaju da se bore za ono što žele - rekao je jedan od stanara okolnih zgrada.

Organizacija “Narodne patrole” poslednjih nekoliko dana preko društvenih mreža najavili su akciju “Očistimo park kod Ekonomskog fakulteta”, uz sliku tog mesta u kojem se obično mogu videti migranti i tražioci azila, pozivajući na njihovo proterivanje iz parka. Kao protivskup, dolazak su najavili i pristalice više levičarskih organizacija, uz poruku “Čaj solidarnosti”.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati