Društvo i ekonomija

Direktno.rs

25. 10. 2020. 08:15 19

ZABRANITI MU RAD U ADVOKATURI Đukanović će birati sudije!

Vladimir Đukanović izabran je za predsednika Odbora za pravosuđe i po funkciji će biti član Visokog saveta sudstva i birati sudije. Đuka bira sudije. Đuka, napisao je na Tviteru Stefan Jovanović, funkcioner Narodne stranke.

Eto, Srbija je i to dočekala. Vladimir Đukanović, jedan od najagresivnijih naprednjačkih "jastrebova", biraće sudije, s obzirom na to da je izabran za predsednika skupštinskog Odbora za pravosuđe, a sledstveno tome, biće i član Visokog saveta pravosuđa.

Izgleda da je Vučić odlučio da nagradi Đukanovića ovom značajnom funkcijom, za zasluge koje ima u odbrani brata mu Andreja, u slučaju "Jovanjica".

S obzirom na to da je Đukanović advokat po profesiji, postavlja se opravdano pitanje, kako može da se i dalje bavi advokaturom i brani interese svojih klijenata, a da sa druge strane utiče na izbor sudija. Dakle, imajući u vidu ovu okolnost, Đukanović će ubuduće da dobija sve slučajeve, jer mu se nijedan sudija neće moći suprotstaviti. Đukanović će odlučivati o njihovim sudbinama.
Ovo se naziva klasičnim sukobom interesa, ali kao da je to briga Vučića i njegovu ekipu. Nije im ni prvi ni poslednji put da donose rešenja mimo zakonskih propisa. 

Srbija se zemlja čuda, sve je moguće, pa i takav slučaj, koji u razvijenim zemljama je nezamisliv.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati