Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 10. 2020. 12:31 0

ZA NIŽE ŠKOLARINE Studenti blokirali Nemanjinu

Studenti iz inicijative "Za 30 odsto niže školarine" okupili su se ispred Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici, gde će na sat vremena blokirati ulicu.

Oni su simbolično ispisali velikim belim slovima "GAZI" na asfaltu u Nemanjinoj. Studenti su okačili i papire ispred Ministarstva, na kojima su ispisali razloge zbog kojih cene školarina ne mogu ostati iste.

- Stanje u državi nije dobro i zbog svog dešavanja s koronom, mnogi su bili u rizičnim pozicijama da izgube posao ili su imali smanjene plate. U trenutnoj kriznoj situaciji, uz onlajn nastavu gde profesori i ceo fakultetski sistem nema neke poveće troškove, apsurdno je tražiti studentima istu sumu školarine kao i u normalnim uslovima - navode studenti kao jedan od razloga.

Prema navodima inicijative studenata, nakon skoro 4.000 mejlova poslatih ministru sa zahtevom za sastanak, ministar Mladen Šarčević je izjavio da nije primio mejlove. Delove ovih mejlova studenti su odštampali i izlepili uprravo ispred ministarstva.

Podsetimo, studenti su nedavno kampovali u šatorima ispred zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj i čekali prijem. Tada im je bilo obećano da će ih primiti pomoćnik ministra, ali do toga ipak nije došlo.

Nakon toga su predali 18.000 potpisa kojima traže smanjenje cene školarine na svim državnim univerzitetima za 30 odsto, ali nadležne institucije i dalje nisu izašle u susret ovim zahtevima studenata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati