Društvo i ekonomija

Direktno.rs

21. 10. 2020. 11:39 2

A BRNABIĆ I ŠEF? "Svako ko napadne novinare je procesuiran"

"Radili smo na tome da se svaki ludak koji je pretio novinaru procesuira. Nismo uspeli da identifikujemo svakog ko je pretio porodici predsednika (Aleksandra Vučića) ali smo identifikovali pretnje novinarima", rekla je prilikom gostovanja na televiziji Hepi Ana Brnabić, ali nije isticala da li će biti procesuirani ljudi na vlasti koji svakodnevno napadaju slobodne i nezavisne novinare.

Aleksandar Vučić svakodnevno ponosno ističe kako je sloboda medija nikad veća u Srbiji i da nezavisni novinari mogu da pišu o čemu požele. Ali, kada otvore brojne afere, onda usledi stravičan medijski napad od tabloida čiji je predsednik Srbije glavni urednik.

Sve to govori da je u Srbiji sloboda medija na istorijskom minimumu, o čemu su svedočili i brojni izveštaji međunarodnih institucija, međutim Vučić i Ana Brnabić su to odbacivali, govoreći da nije tačno da ne postoji sloboda medija.

Uostalom, Ana Brnabić je to danas još jednom ponovila, kao napamet naučenu pesmicu napisanu u Predsedništvu Srbije na Andrićevom vencu.

- Izveštaj je u nekim oblastima toliko neobjektivan, kao ponavljanje uticaja na sudstvo, kao sloboda medija, gde sam rekla dajte mi primer. Sloboda medija, recite mi tačno kako ne postoji sloboda medija u Srbiji. Svaki dan imamo medije koji mogu da kažu šta god žele - rekla je Brnabić gostujući na televiziji Hepi.

Da, tačno je, postoje mediji, poput Direktno.rs, koji mogu i smeju da napišu kakvo je činjenično stanje u Srbiji, da je u zemlji sve obesmišljeno, razoreno, uništeno, da svakog dana veliki broj mladih ode iz zemlje i da se živi nikad neslobodnije. A nakon toga se vidi koliko je zapravo situacija idilična, jer je, da podsetimo, novinarima i urednicima posle takvih tekstova prećeno smrću, a bilo je tu i pokušaja rasturanja porodica.

I upravo je Ana Brnabić imala velikog udela u tome, jer je u jednoj emisiji kao "dokaz" pokazivala tekst iz tabloida koji uređuje Aleksandar Vučić, pozivajući se na njega kao na relevantan izvor, pa se postavlja pitanje da li je Ana Brnabić mislila na sebe kada je govorila da će svako ko preti novinarima biti procesuiran.

Kao i da li je pritom mislila na svog šefa Aleksandra Vučića, koji ne propušta priliku da svakodnevno etiketira i napade novinare koji ne misl kao on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati