Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

21. 10. 2020. 09:39 1

"Vlast u direktnoj sprezi sa navijačkim grupama"

Advokat Borivoje Borović izjavio je da je saradnja vlasti sa navijačima sportskih klubova uvek postojala, da je počela kao vid kontrole potencijalnih glasača, ali da se vremenom cela stvar otrgla kontroli.

Borović je, za list "Danas" izdanje od srede, izjavio da političke stranke nisu do sada nijednom pokazale želju da "prestanu da sarađuju sa navijačkom paravojskom" i zato su te grupe sve jače i jače.

- Zato im se tolerišu određena kriminalna dela. Zato smo svedoci i da vrh političke vlasti ima direktan kontakt sa navijačkim grupama. Čak imamo slučaj da se najviši funkcioneri ove zemlje hvale svojom navijačkom prošlošću, šaljući poruku da je omladini to najvažnije, da navija za određjene klubove - rekao je Borović, koji je i predsednik Odbora opozicione Narodne stranke za pravosuđe.

On je dodao da kao advokat zna da "niko iz podzemlja nije nikada odao zahvalnost bilo kom političaru, već je samo spreman da, ukoliko mu se više ne čine usluge, potegne za oružjem i da se osveti političaru koji ga je štitio".

Borović je naveo da veliki problem predstavlja to što je poslednjih godina ljudima bliskim kriminalu u navijačkim grupama data mogućnost da legalizuju svoj novac kroz razne poslove sa državom, kao i da "policija kontroliše navijačke grupe, a s druge strane i navijačke grupe kontrolišu policiju".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati