Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 10. 2020. 21:16 0

Režimski mediji: Vučić poslao respirator Amfilohiju! Mitropolija: Nije tačno!

Režimski mediji u Srbiji, koje uređuje Aleksandar Vučić, naravno, preneli su na sva zvona vest kako je srpski predsednik poslao mitropolitu crnogorsko-primorskom, Amfilohiju, koji se leči od posledica koronavirusa na odeljenju pulmologije KC Crne Gore, specijalni tip respiratora koji ne postoji u Crnoj Gori, ali ni u redovnom državnom zdravstvenom sistemu Srbije. Navodno, Amfilohije je srdačno zahvalio Vučiću na brizi i pažnji i preneo blagoslov i molitve srpskom narodu koji je uz njega i u ovim teškim izazovima.

Međutim, da je reč o još jednoj lažnoj vesti, kojom se pokušao zloupotrebiti mitropolit Amfilohije, a režimu Vučića pokušalo pripisati još koji pozitivan poen, posvedočili su i izvori iz same SPC.

- Mitropolit je dobro i hvala bogu uopšte mu nije potreban respirator, jer njegov oporavak teče u dobrom pravcu. Smatramo da nije u redu puštati ovakvu vest i sticati političke poene na njegovoj borbi sa ovim virusom. Amfilohije nijednog trenutnka nije tražio poseban tretman u odnosu na druge pacijente. Ako je ideja da se mitropolit predstavi kao osoba koja dobija posebnu negu i da navodno ima povlašćen položaj u odnosu na druge pacijente, onda je to urađeno veoma nevešto. Da je želeo da bude drugačiji od ostalih ljudi u Crnoj Gori, on bi prihvatio ponudu da se leči u Beogradu - preneli su mediji reči izvora iz SPC.

Ovim je sasvim postalo jasno da Vučić i njegova medijska mašinerija ne preza ni od čega, te da im ni bolestan čovek, iako im je politički protivnik, ne znači mnogo i da su spremni da gaze preko svega i svih.
Očigledno je da je Vučić ovom lažnom vešću pokušao da popravi imidž kod verujućeg dela javnosti, s obzirom da je Amfilohije žestok kritičar njegove vlasti, a posebno kosovske politike.

Zbog toga je i sama Mitropolija crnogorsko-primorska izdala saopštenje u kojem, između ostalog, stoji da se javnost isključivo preko sajta Mitropolije može informisati o zdravstvenom stanju mitropolita Amfilohija.

- Još jednom podsećamo celokupnu javnost da se isključivo putem portala Mitropolije može tačno i verodostojno informisati o svim detaljima u vezi sa oporavkom Visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija.
Podsetimo, Amfilohije se od 6. oktobra nalazi na bolničkom lečenju usled zaraze koronavirusom. Iz Mitropolije poručuju da su lekari zadovoljni njegovim oporavkom, posebno ako se uzme u obzir specifičnost bolest i godine pacijenta.

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati