Društvo i ekonomija

Direktno.rs

13. 10. 2020. 12:17 5

Ministarstvo odbrane: Vojno pravosuđe je nezavisno

Vojno pravosuđe je nezavisno, i sve uvrede koje stižu od predstavnika rasformiranog, vanparlamentarnog pokreta "Metla" jesu pokušaj javnog suđenja i pritiska na časne oficire koji čine vojno pravosuđe, poručuju iz Ministarstva odbrane nakon saopštenja Vojnog sindikata da je njihov član dobio otkaz u vojsci zbog intervjua.

Saopštenje Ministarstva odbrane prenosimo u celosti:

Političari iz Vojnog sindikata Srbije i vanparlamentarnog pokreta Metla imaju pravo da podmeću, spinuju, govore neistine. Pripadnici Vojske Srbije nemaju pravu da neistine iznose u medijima, niti da ih potpisuju i daju im privid istine autoritetom aktivne vojne službe i to je suština spora oko izricanja disciplinske kazne "gubitak službe" starijem vodniku prve klase Predragu Jevtiću, generalnom sekretaru Vojnog sindikata Srbije.

Sve što sada pišu imali su pravo i obavezu da kažu na deset ročišta, od kojih se nisu pojavili na devet.

Vojno pravosuđe ne daje saopštenja, zato postoji nadležna uprava u Ministarstvu odbrane. Ako imaju neku primedbu, političko rukovodstvo "Metle" ili Vojni sindikat Srbije može da se obrati civilnom upravnom sudu, jer je vojno pravosuđe poštujući zakon postupak završilo.

Zašto je predsednik Vojnog sindikata Srbije Antić i lider vanparlamentarnog pokreta “Metla” odlučio da napade na vojsku ne potpiše on kao civil, što ne bi izazvalo nikakve pravne  posledice, već da to uradi njegov saradnik aktivno vojno lice,  i tako ga svesno dovede u sukob sa vojnim pravilima, njihova je stvar.

Vojno pravosuđe je nezavisno i odlučno da sprovodi zakone. I tu više ništa nema da se doda ni oduzme", poručuju iz MO.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati