Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 10. 2020. 15:46 20

NA VMA NEMA GAZE I ALKOHOLA?! "Muž ima leukemiju, upaljena mu vena, a lekovi POD KLJUČEM"

Zlatibore, Vučiću, da li znate da VMA nema gazu i alkohol, pod ključem su. Bojanu upaljena vena i nemaju šta da mu stave. Nemaju ništa. I opet satima čeka transfuziju - napisala je na društvenim mrežama jedna Beograđanka čiji muž boluje od akutne leukemije, da bi potom dobio i herpes, nakon čega je sa odeljenja hematologije prebačen na infektivno.

Ona je, kako navodi, ogorčena "edostatkom lekarskog kadra, kao i neorganizacijom u ovoj zdravstvenoj instituciji, a potom se zapitala kako je moguće da na Vojno-medicinskoj akademiji nemaju najosnovnije potrepštine za pacijente, naročito za teže slučajeve.

- Da li ja sada, sa detetom, treba da sednem u kola i odem da kupim kontrolok, klometol, gazu, alkohol i odnesem krv iz prizemlja do infektivne - zapitala se korisnica Tvitera potpisana kao Mina, uz napomenu da je aktuelna vlast na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, koje je i pomenula u tvitu, kriva za sva ova dešavanja i nelogičnosti na VMA.

Pošto je i sama zdravstveni radnik, kazala je da je jako bole sva ova dešavanja u tom sektoru i da će se na sve moguće načine boriti za pravdu.

- Ganjaću ih do besvesti, dok i poslednja kuća u ovoj mučenoj zemlji ne dobije uvid u realno stanje u zdravstvu. Neću dozvoliti da nemarom zaposlenih, lošim sistemom i nemaštinom u bolnicama, izgubim Bojana - izričita je ona.

U komentarima je stizao pregršt poruka podrške, a mnogi od njih su prošli kroz sličnu situaciju, pošto su se prema navodima susreli sa time da je VMA neadekvatno opremljena najosnovnijom medicinskom opremom.

- Tačno je da nema alkohola! Pre nekoliko nedelja sam odvela ćerku, povredila je šaku vozeći bicikl. Izuzetno ljubazna doktorka, izvinjava se, kaže: "Nemam čime da očistim ranu." Na svu sreću, još nosim alkohol sa sobom - napisala je jedna korisnica Tvitera.

Druga je takođe morala "o svom trošku" da kupuje lekove i nosi ih na prijemno odeljenje Vojnomedicinske akademije.

- Pošto mi sin leži na VMA, upoznata sam dobro sa situacijom tamo, nemate mnogo izbora, kupite lekove i nosite, to i mi radimo. Svaki dan u 13h, možete ostaviti lekove na prijemnom, obeleženo za kog pacijenta i na kom je odeljenju - istakla je.

Kontaktirali smo Vojno-medicinsku akademiju kako bismo proverili sve ove tvrdnje, ali do trenutka objavljivanja teksta, odgovore nismo dobili.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati