Društvo i ekonomija

[ Izvor: Blic ]

13. 10. 2020. 09:29 0

Najavljeno zatvaranje škola, šta je s vrtićima?

Najava da bi narednih nedelja, u slučaju eksplozije korona virusa u našoj zemlji, škole mogle potpuno da pređu na onlajn model u celoj Srbiji, ili samo u nekim delovima, zabrinuli su mnogobrojne roditelje. Međutim, nisu se uspaničile samo mame i tate školaraca, osnovaca i srednjoškolaca, već i mališana koji idu u vrtiće!

- Dolaznost dece u beogradskim vrtićima u oktobru je oko 56-57 odsto, dnevno dolazi oko 33.000 mališana. To je blagi rast od oko 10 procenata u odnosu na septembar, ali i dalje je to manje od uobičajene dolaznosti u ovo doba godine - kaže Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

Kako ističe - za sada u vrtićima sve funkcioniše bez problema, imajući u vidu da su predškolske ustanove bile otvorene celo leto i da su svi zaposleni uhodani sa svim procedurama koje nameću uslovi rada pod pandemijom koronavirusa.

- Najbitnije od svega je da u vrtićima u Beogradu imamo sporadične slučajeve zaražavanja i nijedan nije izmakao kontroli što pokazuje važnost i značaj poštovanja svih mera. Predškolske ustanove su pokazale veliku profesionalnost i odgovornost i one bi trebalo da budu primer svima kako se može funkcionisati bezbedno i pod stalnom pretnjom virusa - dodaje Gak.

Pa ipak, nije potpuno isključena mogućnost da u određenom trenutku dođe do zatvaranja vrtića...

- Očekujem da nastavimo i pozivam sve na odgovornost u ponašanju jer od nas samih zavisi koliko ćemo dugo omogućiti deci da borave u kolektivu a znamo koliko je to za njih važno i potrebno. U svemu od početka epidemije pratimo savete epidemiologa, mere sprovodimo a tako će se i nastaviti. Nakon vanrednog stanja do sada nije bilo ni potrebe ni pominjanja zatvaranja vrtića, ali sve smo to jednom već prošli i procedure su jasne ukoliko za tim bude potrebe a nadamo se da neće - objasnio je Gak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati