Društvo i ekonomija

S. M.

09. 10. 2020. 09:19 21

U ovim gradovima su na funkcijama SNS kadrovi bez diploma i penzioneri!

U Prokuplju novi-stari funkcioneri su dobrim delom penzioneri ili pojedinci koji nemaju adekvatnu školu za mesta na koja su postavljeni, dok u Kuršumliji opštinom vladaju deoničari privatnog preduzeća. Ipak, možda najupečatljiviji primer bahatosti i nestručnosti naprednjačke vlasti može da se vidi na primeru opštine Žitorađa, gde nijedan funkcioner nema fakultet, već su sve srednjoškolci, ili osnovci! Idemo redom.

Prokuplje, kao centar Topličkog okruga može da se "pohvali" da se ponovio sa funkcionerima - penzionerima. Tako pored dugogodišnjeg penzionera Milice Erić, koja je po drugi put član Gradskog veća za kulturu, penzionera Milisava Brajkovića, koji je direktor Javnog preduzeća za urbanizam i izgradnju, i penzionera Simona Simonovića, koji je direktor Turističke organizacije, penzionera za direktora dobio je i Sportski centar Prokuplje. Reč je o Živanu Vladimiroviću, koji je u dva navrata kao radikal bio narodni poslanik, a sada je naprednjak.

- Da li odbornici SNS dosadašnjim postavljenjima žele da nas ponize kao građane ili nastavljaju kampanju "Za našu decu" postavljanjem na javnu funkciju još jednog penzionera radikalskog porekla. Ovi primeri su slika i prilika cele Srbije - kazao je predsednik Inicijativnog odbora Stranke Slobode i pravde u Prokuplju Milomir Andrić.

Iznenađenje za prokupačku javnost bilo je i imenovanje nastavnika fizičkog Miladina Radoičića za člana Gradskog veća za infrastrukturu. On je našem novinaru nakon skupštinske sednice na kojoj je postavljen rekao da smatra da je ovo postavljenje izazov za njega.

- Bio sam glavni u mesnom odboru najveće mesne zajednice u Prokuplju i već smo nešto radili iz oblasti infrastrukture, tako da imam neko predznanje - objasnio nam je Radoičić.

Kuršumlija je druga priča, tamo većina funkcionera ima veze sa privatnim preduzećem AD "Planinka". Tako je predsednik opštine Radoljub Vidić, koji je ponovo izabran za ovu funkciju, suvlasnik u njemu, a supruga njegovog pomoćnika Nebojše Jovića akcionar. Član Opštinskog veća Žarko Đurić je jedan od direktora AD "Planinke", a ostali direktori su članovi nadzornih i upravnih odbora u javnim preduzećima u Kuršumliji. Predsednik Skupštine Kuršumlije Dejan Lović je takođe u vezi sa ovim privatnim preduzećem. U njemu je član Nadzornog odbora.

- Naša opština je jedinstven primer ne samo u Srbiji, već i u svetu, jer je u rukama privatnog preduzeća - potvrdili su nam predstavnici opozicionih stranaka u ovoj opštini.

Ipak, hit u Toplici je svakako Žitorađa. Kod njih je uslov za funkcionersku fotelju što manji školski stepen. Iako se za mnoge govorka da su u međuvremenu završili "neke" škole, zvanično se taj podatak ne može naći na opštinskom sajtu.

Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević je srednjoškolac, odnosno medicinski tehničar, a njegov zamenik Saša Cekić ima treći stepen sa zvanjem duvanskog tehničara. Zamenik predsednika skupštine Srđan Ninić ima samo osnovnu školu, a predsednik Skupštine Nebojša Stevanović bi trebalo da ima višu školu, mada je njegova biografija na sajtu potpuno prazna. Govori se u ovoj sredini da uveliko svi završavaju po neku školu, onako usput, pored redovnih obaveza.

Zašto nema podataka o školskoj spremi funkcionera u Žitorađi samo se može naslutiti, ali ako se prisetimo da su u kampanji ovih poslednjih junskih izbora, koje je opozicija bojkotovala, greškom ofarbali most u bojama francuske, a ne srpske zastave i u prostorijama svoje stranke postavili sliku Aleksandra Vučića tako da se čini da on gleda kroz prozor u prolaznike, može se pročitati između redova zašto kriju školu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati