Društvo i ekonomija

[ Izvor: KTV ]

07. 10. 2020. 09:59 0

Kako u Zrenjaninu dele naše pare SNS medijima

Aleksandar Vučić je glavni urednik skoro svih medija u Srbiji, shodno tome, naprednjaci se prema omiljenim medijima ophode širokogrudo, dele im narodne pare šakom i kapom. To najbolje govori raspodela sredstava u Zrenjaninu.

Naime, vlast u gradu na Begeju vodi SNS, pa je, kao što je to slučaj i u celoj Srbiji, novac dodeljen onima koji pišu hvalospeve, svakodnevno filtriraju vesti, odnosno objavljuju samo ono što odgovara Vučiću, dok oni koji koji drugačije misle bivaju satanizovani, linčovani, obeležavani i, na kraju, ostanu bez novačnih sredstava.

Takav je slučaj i u Zrenjaninu, gde je novčana sredstva dobila televizija Santos, kojoj je, kako je to objavila televizija KTV, pripalo devet miliona dinara narodnih para.

- Po ko zna koji put podsećamo naprednjački kartel u zrenjaninskoj opštini da ih mi, građani Zrenjanina, plaćamo iz svojih džepova, da bi savesno i pošteno, a ne partijski i pristrasno obavljali poslove činovnika zaduženih da u najbolje svrhe, troše budžet napunjen novcem svih poreskih obveznika ovog grada. To podrazumeva da se i sredstva namenjena za projektno finansiranje medija raspodeljuju ni po babu ni po stričevima, posebno ne tako, da u raspodeli bude favorizovana jedna naprednjačka strina. Dakle, nedavno je na konkursu za medije, televizija Santos iz budžeta grada dobila devet miliona dinara, iako ima najmanje devet puta manju gledanost od televizije KTV, koja je diskvalifikovana - navodi se na sajtu televizije KTV, čiji su novinari zbog izveštavanja bivali napadani, zabranjivan im je ulaz u institucije, dok su novinari i snimatelji napadani.

Sa ove televizije navode da je javna tajna po kom principu se narodni novac deli medijima, odnosno na koji način samo podobni dobijaju sredstva.

- Čelnici naprednjačkog kartela u gradu na Begeju građanima vređaju inteligenciju objavljivanjem bajki o tome da odluke o raspodeli sredstava, tobože donose nezavisne komisije. I vrapci već znaju da se o parama Zrenjanina odlučuje u kancelarijama stranačkih šefova zaduženih za ovo područje. Tobože, nezavisne komisije od određenih ljudi sa vrha Srpske napredne stranke samo dobijaju ceduljice sa unapred napisanim ciframa, a jedini kriterijum za raspodelu para svih poreskih obveznika je stepen podaničke servilnosti medija prema vlasti.

Da je tako, navode sa KTV, potvrđuje činjenica da se Dejan Panić, zamenik predsednika opštine Srpska Crnja, "izvinjavao zbog toga što je predsednik ove opštine prema stranačkim instrukcijama morao da raspodeli sredstva svih poreskih obveznika, čak i televiziji Pančevo, samo zato što je i ona kao i televizija Santos, jedna od kupljenih naprednjačkih televizija, iako Pančevo nema nikakve veze sa informisanjem u Novoj Crnji".

- Za razliku od Dejana Panića koji ima savesti i obraza, to se ne bi moglo reći za predsednika opštine Žitište Mitra Vučurevića. Šta reći o čoveku koji je lično nazvao Danicu Radić i rekao: "Sve televizije će dobiti po 500.000,00 dinara, kao da mu je to dedovina, a ne novac svih građana".

Isto je to rekao i njenom sinu, koji je istakao da će o svemu "da razgovaraju uz kafu", a taj razgovor je zabeležen u vidu audio zapisa.

- Naravno, zbog čvrstog karaktera Danijela Radića i nepokolebljivog stava, Mitar Vučurević je pogazio svoju reč, koju mu na kraju, niko nije ni tražio. Što bi se u narodu reklo: "Ko te je Mitre lupao po jeziku da zoveš Danu i Danijela, da im kažeš kako će i Santosu i KTV televizji biti dodeljeno po 500.000 dinara za informisanje građana, a na kraju doneseš odluku da televizji Santos dodeliš 756.000 dinara, a KTV televiziji nula dinara? Zaključak je jasan! Poštovani građani, KTV televizija će vas i dalje istinito i pravovremeno informisati o svom trošku, a Santos ćete i dalje finansirati kroz poreze i doprinose iz sopstvenog džepa, kako bi vam plasirala filtrirane informacije iz naprednjačke kuhinje - navodi se na sajtu televizije KTV.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati