Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 10. 2020. 15:44 1

"SNS je ukrala našu ideju o Ministarstvu za brigu o porodici"

Posle 10 godina od ulaska Dveri u politiku kao prve političke organizacije koja je porodicu stavila na prvo mesto, SNS preuzela ideju Dveri o uvođenju Ministarstva za brigu o porodici i natalitetu u Vladi Srbije. Da znaju šta to znači uradili bi nešto za devet godina vlasti, napisao je na Tviteru lider pokreta "Dveri", Boško Obradović.

Obradović u izjavi za Direktno.rs, kaže da SNS zna šta hoće, uveli bi ovo Ministarstvo kada su došli na vlast, a ne sada uz krađu stare ideje Dveri po kojoj je taj pokret poznat, kao pokret porodičnih ljudi.

- Ovaj vladajući režim je doneo niz antiporodičnih zakona i ništa nije uradio na borbi protiv bele kuge i podršci natalitetu. Naprotiv, svuda rade protiv porodičnih vrednosti i u prvi plan stavljaju sve suprotno: rijaliti programe, nasilje, promiskuitet, promociju homoseksualizma maloletnim licima - konstatuje Obradović.

Lider Dveri smatra da SNS neće, kao ni do sada, znati šta sa tim ministarstvom da rade, jer ne razlikuju socijalnu od porodične politike.

- Socijalna politika je posvećena socijalno ugroženim građanima, a porodična politika mora da vodi računa o svim porodicama u Srbiji, računajući i samohrane majke i očeve, staračka i samačka domaćinstva, a posebno porodice sa više dece i mlade bračne parove - istiće Obradović.

On poručuje da je ključna stvar poreska reforma u korist porodice.

- Svako ko stupi u brak i svaka porodica koja dobije bilo koje dete po redu mora svaki put dobiti smanjenje poreza na zarade i smanjenje poreza na imovinu. Tako u kućnom budžetu ostaje više para i tako se konkretno pomažu porodice sa decom. Ostalo su prazne priče. Ovo je kao i uvek kada je u pitanju SNS samo politički marketing bez pokrića - zaključuje Obradović.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je prilikom sinoćnjeg obraćanja javnosti, u kojem je saopštio ime novog mandatara za sastav nove vlade, izjavio kako je Ani Brnabić, predložio da razmisli o uvođenju dva nova ministarstva -  za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog i ministarstva za brigu o porodici, deci i demografiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati